Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

4+1 nagyszerű libaság Márton-napra

Végre-végre a sütőtökből lassan átívelhetünk a pompás és fenséges libavacsorák felé. A legtöbb étterem ilyenkor napokon keresztül kínálja a külön Márton napra megkomponált libás menüsorát. Mi se maradjunk le, tartsunk otthon libavacsorát!
2015. november 11.

Töltött libanyak

Szenzációs Márton napi hidegtál egyik főszereplője. A töltelék annyiban hagyományos, hogy sok-sok tejbe beáztatjuk a zsemlét és darált pulykahúst keverünk hozzá valamint szigorúan libazsírban dinsztelt hagymát. A liba nyakától pedig senkinek nem kell megijedni, hiszen annak csak a bőrébe szuszakoljuk a fűszeres tölteléket. Látványos sütés-főzés, őrületesen finom végeredmény.

LibatepertőkrémLibatepertőkrém

A libavacsis hidegtál második számú sztárja lehet ez a tepertőkrém. ilyenkor megengedhetjük magunknak ezt a rusztikus kencét, vastag parasztkenyérrel és sok-sok lilahagymával. Kemény tojással, dijoni mustárral lesz tökéletes az ízharmónia.

LudaskásaRosenstein2

Mégpedig a legautentikusabb helyről, hiszen Rosenstein tibor és Róbert egy igazi zsidó étel elkészítését osztotta meg velünk. A liba minden apró kis finom része benne lesz ebben az egytálételben: szárnytő, nyak, láb, zuza és far-hát is kerül bele. Az ebből készült ragu lesz majd a kása alapja, amit zöldséggel, gombával és természetesen rizzsel egészítünk ki.

Grillezett libamáj birsalma kompóttal1216 Grillezett libamáj sütőtök kompóttal

Amennyire elegáns és menő ez a grillezett libamáj, annyira gyorsan el is lehet készíteni. Nem kell hozzá más, csak egy megfelelően forró serpenyő, pár szelet pirított kalács és jéghideg libamáj. Köretként feltétlenül adjuk hozzá az ősz egyik ikonikus gyümölcséből, a birsből készült izgalmas kompótot.

 

Liba- és kacsamáj előkészítéselibamáj

Fantasztikusan jó hír, hogy liba- vagy kacsamáj esetén nem kell bajlódnunk a hajszálerekkel, ha előtte egy éjszakára jeges vízbe áztatjuk. Ezt a titkot pedig Kovács Ferenc, a Danubius Grand Hotel Margitsziget séfje osztotta meg az Ízes Élet nézőivel

 

Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

3 szuper tipp, hogy télen is legyen bazsalikom a konyhában

3 szuper tipp, hogy télen is legyen bazsalikom a konyhában

A bazsalikom nagyon sokoldalú növény: készíthetünk belőle pesztót, és a legunalmasabb ételt is fel tudjuk vele dobni. Most megmutatjuk hogyan lehet eltenni belőle télire, hogy aztán egy havas januári napon is friss, zöld levelekkel tudjuk díszíteni a capreset!
3 vitaminturmix, amitől a január is bébikönnyű lesz!

3 vitaminturmix, amitől a január is bébikönnyű lesz!

Ha már nagy nehezen visszarázódtunk az iskolai időbe, ne felejtsük k el feltölteni a srácok vitamintartalékait sem. Három vitamindús turmix, ami segít frissen tartani nemcsak a lurkókat, hanem magunkat is!
5 forró ital hideg estékre

5 forró ital hideg estékre

Hideg, esős őszi estéken nincs is jobb, mint bekuckózva tévét nézni otthon, vagy barátnőkkel csajos estét tartani, szintén otthon. Esetleg tágabb családi körben jókat beszélgetni és társasozni otthon. Lényeg, hogy legyen kéznél egy nagy kancsó forró itóka, amivel felmelegíthetjük szívünket-lelkünket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.