
4 üdítő kánikula fogás kovászos uborkából
Azeri hideg joghurtleves
Főzés nélkül, nagyjából 3 perc alatt összeállítható őrületesen finom kánikulaleves. Sok-sok zöldfűszerrel: újhagyma, koriander, petrezselyem, kapor kerül bele. Kétféle uborka: kovászos és kígyóuborka. A csicseriborsó opcionális: megemeli a leves kalóriatartalmát, ugyanakkor tartalmassá is teszi azt.
Kovászos uborkás burgonyafőzelék
Igazi klasszikusok, melyeket imádunk, külön-külön. Miért is ne lehetne együtt is tökéletes a végeredmény? Hagyományos krumplifőzelék, tejföllel ecettel és extrákkal: apróra vágott kovászos uborkával és a hozzá passzoló kaporral. Sült lazaccal az igazi.
Kovászos uborka krémleves
Füllesztő, nyári napok elengedhetetlen része ez a villámgyors, szuper egyszerű és gyakorlatilag elronthatatlan krémleves. Az összetevőket egy magas nyakú edénybe tesszük és összeturmixoljuk. Tényleg ennyi. Tejföllel, kolbász chipsszel, pirított szalonnával, zöldfűszerekkel fokozhatjuk az ízhatást.
Orosz savanyúleves gerslivel és kovászos uborkával
Nem csak az azeriek és a magyaros, de az oroszok is tudják, mi kell a hideg, nyári levesbe: kovászos uborka, joghurt és kapor. Ebben a változatban gerslivel tehetjük tartalmasabbá a jéghideg levesünket.