Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

4 reggeli szokás, amit vezess be

Bár nehéz megszokni, de megéri a fáradtságot
2016. november 4.

Nehéz megszokni, de megéri a fáradtságot.

Legtöbbünknek a reggeli felkelés inkább nyűg, mint élvezet. Ahhoz, hogy könnyen ébredjünk reggel, nem elég koránkelőnek lenni – korán kell elintézni a teendőket is  Sok vezető korán kezdi a napját (pl.:  Bob Iger, a Disney vezérigazgatója 4:30-kor kel fel olvasni, a Twitter vezérigazgatója, Jack Dorsey 5:30-kor ébred, és kocogni indul). Kelj te is korábban, hogy valamint elintézz! Íme, 4 hasznos, de nehezen adoptálható reggeli szokás, amelyet mégis megéri elsajátítani.

1. A testmozgás jó kezdet: Barack Obama is erősítő és cardio edzéssel kezdi a napot. Ha ébredés után letudod a napi mozgásadagot, nem kell rávenned magad egy fárasztó nap végén, hogy ejtsd útba a kondit.

2. Intézz el fontos dolgokat még reggel. Így munka közben nem kell ezzel foglalkoznod, tudsz koncentrálni a többi fontos dologra, reggel pedig a kiemelten fontos teendődre.

3. Szánj értékes időt a partneredre még reggel, hiszen egy hosszú és fárasztó nap után nem biztos, hogy hosszú beszélgetésekre vágysz. Reggel, frissen, sokkal jobb társalogni, és az intim légkört sem rombolja szét az, hogy az egész napos üléstől már fáj a hátad.

4. Tégy előrelépéseket a saját projektedben (legyen az egy novella írása, fényképalbum összeszerkesztése, vagy egy  finomnak tűnő süti elkészítése). Egy meetingekkel teli nap után könnyű félredobni ezeket a terveket, viszont ha szokásoddá válik, hogy minden reggel foglalkozol vele, sokkal jobban haladsz majd.

 

Forrás: www.businessinsider.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A konyha kései

A konyha kései

A késekről még azok is szeretnek elmélyülten komolyakat mondani, akik amúgy nemigen használják őket (és most nem a séfekre gondoltunk), sőt ahogy mondjuk órát tudnak gyűjteni a rajongók, úgy késeket is rendelnek a világ minden tájáról. Férfias játékok.
Konkrét örömök – steak kisokos

Konkrét örömök – steak kisokos

Abban kereskedő, séf és étteremtulajdnos is egyetért, hogy a hús bizalmi ügy. A steak pedig még inkább. Szaftok és ösztönök kombinációja, aminek a rajongók megadják a módját.
Mindörökké káposzta

Mindörökké káposzta

A káposztát nem becsüljük eléggé, pedig ez az a növény, amiből majdnem egész évben van friss, nem drága és nagyszerű beltartalmi értékekkel bír. Mindezek különösen igazak, ha a káposztafélék teljes családját beköltöztetjük a konyhánkba.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!