
3 szuper tipp, hogy télen is legyen bazsalikom a konyhában
A bazsalikom nagyon sokoldalú növény: készíthetünk belőle pesztót, és a legunalmasabb ételt is fel tudjuk vele dobni. Most megmutatjuk hogyan lehet eltenni belőle télire, hogy aztán egy havas januári napon is friss, zöld levelekkel tudjuk díszíteni a capreset!
2015. november 2.
1. Fagyasztás
Ugyanúgy használhatjuk a fagyasztott bazsalikomot mint a frisset. A levelek úgy olvadnak ki, ahogy megfagytak.
A fagyasztás menete :
- Blansírozás: Távolítsuk el a leveleket a szárról és dobjuk őket forró vízbe két másodpercre, majd rakjuk át a leveleket jeges vízbe.
- Szárítás és fagyasztás: Először száritsuk ki őket teljesen és így rakjuk a fagyasztóba, a rétegeket papírral elválasztva egymástól.
2. Sűrítmény
Ha nem akarjuk egészben lefagyasztani a leveleket, készítsünk belőle pépet és azt tegyük a mélyhűtőbe.
Pépesítsük és fagyasszuk ezzel a 3 könnyű lépéssel.
- Előkészítés: Távolítsuk el a bazsalikom leveleket a szárról, majd mossuk és szárítsuk meg teljesen.
- Pépesítés: Használjunk turmixgépet a bazsalikom pépesítéséhez olívaolajjal. Egy evőkanál olajat egy pohár bazsalikomhoz.
- Fagyasztás: Fagyasszuk le a pépet jégkockatartóban.
3. Szárítás
Szárított bazsalikommal is szuper főzni! Bolti helyett, akkor már használjunk sajátot. A szárításnak sok különböző módja van, próbáljuk ki most a sütőben készült verziót.
Sütőben szárított bazsalikom 3 egyszerű lépésben
- Távolítsuk el a bazsalikom leveleket a szárról, majd mossuk és szárítsuk meg teljesen.
- Szárítás: Állítsuk a sütőt a legalacsonyabb fokozatra. A leveleket rakjuk a sütőbe, majd süssük kettő- négy órán keresztül, amíg a levelek ki nem száradnak teljesen.
- Morzsoljuk le: Vegyük ki a bazsalikomot a sütőből. Morzsoljuk el a kiszáradt leveleket majd tegyük el őket jól zárható üvegekbe vagy dobozokba.
Forrás: thekitchn.com
Megosztom barátaimmal