Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Alina Polishuk

Kukoricázz velünk! 3 őrülten jó popcorn az esti mozihoz

Nincs is jobb, mint az otthoni, családias vagy éppen haveros meccsnézés, mozizás. Ilyenkor a házigazda reszortja gondoskodni a sörkorcsolyáról. És miért is ne lehetne ez a klasszikus pattogatott kukorica, nem mindennapi köntösben?
2016. március 11.

1. Fekete csokoládés-mogyoróvajas-fehér csokoládés

Rögtön kezdjük, egy nagyágyúval: édes és sós is egyszerre, roppanós éspopcorn1 selymes. Az elkészítés igazán nem bonyolult: a fekete csokoládét a mogyoróvajjal olvasztjuk össze, a fehér csokoládét pedig csak úgy önmagában és a tepsire kiterített popcorn tömegre csurgatjuk őket felváltva. Hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon, majd szétmorzsolva, egy nagy tálba tesszük. Csajos estékre vagy pszicho-thriller mellé, a tökéletes választás.

2. Rozmaringos, parmezános popcornpopcorn3

Teljesen más ízvilágot képvisel, ez a parmezános, zöldfűszeres kukorica. Mintha csak egy olaszos ihletésű kekszet ropogtatnánk. Nem kell mást csinálnunk, csak olvasztott vaj és olívaolaj keverékében megfuttatni a rozmaringot, majd ebben az illatozó keverékben forgassuk meg jól a kukoricákat és szórjuk meg az egészet reszelt parmezánnal. Kis költségvetésű, művészfilmek elengedhetetlen kelléke.

3. Mézes-chilis, szezámos kukoricapopcorn2

Izgalmas ízvilág, mindazoknak, akik nem tudják eldönteni, mire is vágynak este. Pikáns és édes egyben, a chili szósznak és a méznek hála. Az eljárás itt is hasonló: olvasztott vajban, elkeverjük a chiliszószt és a mézet, amivel aztán jól nyakon öntjük a kipattogtatott kukoricát. Megszórjuk az egészet szezámaggal és ízlésünknek megfelelően sóval is. Ezt az izgalmas ízkombinációt, csak egy akciófilmmel tudjuk felülmúlni.

 

 

 

/Forrás: www.gw.spoonuniversity.com/

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

10 dolog, amit mindenképpen tudnod kell, ha egy kajamániással randizol

10 dolog, amit mindenképpen tudnod kell, ha egy kajamániással randizol

Azon gondolkodsz, hogy összeállj egy gourmet-val? Áldásunk rá! Persze csak akkor, ha nem kellemetlen, hogy egész este te tartod a gyertyát. Idővel persze megszokhatod ezt a szerepet, vagy te is átadod magad a kulináris élvezeteknek.
Teri Hatcher, a született szakács

Teri Hatcher, a született szakács

A született feleségek mindig párás tekintetű Susanja egyedülálló anyaként neveli lányát, éli a hétköznapi amerikai nők életét, szerelmekkel, barátságokkal fűszerezve. Na pont ugyanezt csinálja az őt megformáló Teri is.
A 3 legfinomabb téli saláta

A 3 legfinomabb téli saláta

A saláta nem csak a tavaszé. Persze a friss primőrökből elkészített fogásnak nincsen párja, de mi most összegyűjtöttük a három legmenőbb téli salátát, hogy bebizonyítsuk ilyenkor is van létjogosultsága a zöldségnek. Készíts magadnak kiadós salátát ebédre! Három olyan receptet ajánlunk, amit akár előző este, akár reggel gyorsan össze tudsz dobni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!