Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Alina Polishuk

Kukoricázz velünk! 3 őrülten jó popcorn az esti mozihoz

Nincs is jobb, mint az otthoni, családias vagy éppen haveros meccsnézés, mozizás. Ilyenkor a házigazda reszortja gondoskodni a sörkorcsolyáról. És miért is ne lehetne ez a klasszikus pattogatott kukorica, nem mindennapi köntösben?
2016. március 11.

1. Fekete csokoládés-mogyoróvajas-fehér csokoládés

Rögtön kezdjük, egy nagyágyúval: édes és sós is egyszerre, roppanós éspopcorn1 selymes. Az elkészítés igazán nem bonyolult: a fekete csokoládét a mogyoróvajjal olvasztjuk össze, a fehér csokoládét pedig csak úgy önmagában és a tepsire kiterített popcorn tömegre csurgatjuk őket felváltva. Hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon, majd szétmorzsolva, egy nagy tálba tesszük. Csajos estékre vagy pszicho-thriller mellé, a tökéletes választás.

2. Rozmaringos, parmezános popcornpopcorn3

Teljesen más ízvilágot képvisel, ez a parmezános, zöldfűszeres kukorica. Mintha csak egy olaszos ihletésű kekszet ropogtatnánk. Nem kell mást csinálnunk, csak olvasztott vaj és olívaolaj keverékében megfuttatni a rozmaringot, majd ebben az illatozó keverékben forgassuk meg jól a kukoricákat és szórjuk meg az egészet reszelt parmezánnal. Kis költségvetésű, művészfilmek elengedhetetlen kelléke.

3. Mézes-chilis, szezámos kukoricapopcorn2

Izgalmas ízvilág, mindazoknak, akik nem tudják eldönteni, mire is vágynak este. Pikáns és édes egyben, a chili szósznak és a méznek hála. Az eljárás itt is hasonló: olvasztott vajban, elkeverjük a chiliszószt és a mézet, amivel aztán jól nyakon öntjük a kipattogtatott kukoricát. Megszórjuk az egészet szezámaggal és ízlésünknek megfelelően sóval is. Ezt az izgalmas ízkombinációt, csak egy akciófilmmel tudjuk felülmúlni.

 

 

 

/Forrás: www.gw.spoonuniversity.com/

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

10 dolog, amit mindenképpen tudnod kell, ha egy kajamániással randizol

10 dolog, amit mindenképpen tudnod kell, ha egy kajamániással randizol

Azon gondolkodsz, hogy összeállj egy gourmet-val? Áldásunk rá! Persze csak akkor, ha nem kellemetlen, hogy egész este te tartod a gyertyát. Idővel persze megszokhatod ezt a szerepet, vagy te is átadod magad a kulináris élvezeteknek.
Teri Hatcher, a született szakács

Teri Hatcher, a született szakács

A született feleségek mindig párás tekintetű Susanja egyedülálló anyaként neveli lányát, éli a hétköznapi amerikai nők életét, szerelmekkel, barátságokkal fűszerezve. Na pont ugyanezt csinálja az őt megformáló Teri is.
A 3 legfinomabb téli saláta

A 3 legfinomabb téli saláta

A saláta nem csak a tavaszé. Persze a friss primőrökből elkészített fogásnak nincsen párja, de mi most összegyűjtöttük a három legmenőbb téli salátát, hogy bebizonyítsuk ilyenkor is van létjogosultsága a zöldségnek. Készíts magadnak kiadós salátát ebédre! Három olyan receptet ajánlunk, amit akár előző este, akár reggel gyorsan össze tudsz dobni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.