
3 meglepően nagyszerű étel kalkáposztával
Portugál kelkáposztaleves
Ami akár lehetne magyar kelkáposzta főzelék is, hiszen az alapok ugyanazok: krumpli, kelkáposzta és kolbász. Amilyen egyszerű az elkészítés, olyan nagyszerűen ízletes a végeredmény. Friss koriander és a pirított kolbász nagyot dobnak rajta. Akár hétköznap estére pogácsával, de hétvégén is szuperül működik ez a kiadós őszi-téli leves.
Sváb kelkáposztás rakott krumpli
A kelkáposzta ebben az ételben is összetalálkozik a kolbásszal. A hagyományos, magyaros verzióban használt tejföl helyett pedig, készítsünk besamel mártást és ezzel öntsük nyakon a rakott krumplit. A svábos összhatás elérése érdekében a főtt burgonyakarikákat az elején mustáros-ecetes öntetbe áztatjuk.
Kelkáposztás krumplipüré
A megszokott köret téliesítve: pirított kelkáposztával dobjuk fel az unalmas ízeket. Ördöngősség pedig egyáltalán nincs az elkészítésében: a krumplipürét a szokásos módon sok vajjal, tejjel kikeverjük és ehhez adjuk majd hozzá az olívaolajon megpirított kelkáposzta csíkokat. Sült oldalas, disznótoros menő kísérője lehet.