
Könnyítsd meg az életed a konyhában!
2018. december 3.Íme egy csokor szuper tipp, hogy megkönnyítsük a dolgotokat a konyhában, főleg így az évi végi hajrá kellős közepén. Egyszerű, de nagyszerű ötletek, érdemes beépíteni a mindennapokba.
1.Ha a húst rövid időre betesszük a fagyasztóba, sokkal könnyebb lesz vékonyra szeletelni.
2. A friss gyömbért kanállal is megpucolhatjuk. A kanál hegyét használjuk pont úgy, mintha hámozókés lenne a kezünkben. Ebben a módszerben az a legjobb, hogy nem vész kárba gyakorlatilag semmi az értékes gyömbérből.
3. Cérnát a konyhába! Segítségével szeletelhetünk piskótalapot, süteményt, sőt még puhább, zsírosabb fajtájú sajtokat is.
4. A süteményekhez szánt vajat tartsuk a fagyasztóban. Felhasználáskor ne vágjuk, hanem reszeljük, forgácsoljuk, így jobban keveredik a liszttel.
5. A maradék kávét fagyasszuk le, nagyszerű jegeskávé készíthető belőle.
6. Ha a borunk nem megfelelő hőmérsékletű, de már szervíroznánk, egyszerűen dobjunk fagyasztott szőlőszemeket a poharakba, hogy lehűtsük. Nem mellesleg nagyon jól is mutat az így felszolgált ital.
7. A banánt meghámozva fagyasszuk le – fagyottan szinte lehetetlen leszedni a héját –, szuper lesz smoothie alapnak. Dobjuk a turmixgépbe, adjunk hozzá tejet, joghurtot, gyümölcsöket, majd jól mixeljük össze.
8. Ha csilit készülünk aprítani, fújjuk be előtte a kezünket tetszőleges növényi olajjal, így a csili olaját már nem fogja beszívni a bőrünk.
9.A főtt, leszűrt tésztát hagyjuk a szűrőben, és tegyük alá egy lábasban a főzővizét. A felszálló gőz hatására a tészta forró marad, valamint nem fog összeragadni.
10. Ne pazaroljuk a bort! Ha van egy kis maradékunk, fagyasszuk le, később fel tudjuk használni szószokhoz és mártásokhoz.
11. A kenyértartóba tegyünk egy zellerszárat, ettől még további 1-2 napig friss marad a péksütemény.
12. Ha túlsóztuk a levest vagy a pörköltet, csak dobjunk bele egy nyers, meghámozott krumplit, kb. 10 perc alatt felszívja az összes sót.
13. A pattogatni való kukoricaszemeket 10 percre áztassuk vízbe, majd szűrjük le. Így gyorsabban kipattog és puhább is lesz a házi készítésű pattogatott kukorica.
14. A főtt burgonyát tegyük hideg vízbe, ezután nagyon könnyen, akár az ujjainkkal is megpucolható lesz.
15.A banánokat egymástól, illetve a többi gyümölcstől is elszeparálva tároljuk, így jóval lassabban romlanak majd meg.
Forrás: yuppiechef