Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

10 dolog, amit mindenképpen tudnod kell, ha egy kajamániással randizol

Azon gondolkodsz, hogy összeállj egy gourmet-val? Áldásunk rá! Persze csak akkor, ha nem kellemetlen, hogy egész este te tartod a gyertyát. Idővel persze megszokhatod ezt a szerepet, vagy te is átadod magad a kulináris élvezeteknek.
2015. augusztus 3.

Amellett tehát, hogy valószínű te is jókat fogsz enni, van még néhány dolog, amire jobb, ha előre felkészülsz: késélezés tiszteletétől, a tökéletes bevásárló lista megírásának titkáig. Itt a tízes lista, amit jobb, ha észben tartasz, mielőtt kapcsolatotokat posztolod a facebookon.

1. Bánj tisztelettel a késeivel, és ő is tisztelni fog tégedkes_01

Ne feledd az első arany szabályt, ez a kapcsolatotok alapja. Ha a partnered késeit használod, azonnal mosd is el őket, és SOHA ne tedd a mosogatógépbe. Ápold és tiszteld a késeket, csakúgy mint a kapcsolatot.

 

 2. A “nekem mindegy” nem elfogadható válasz, a “mi legyen vacsorára?”-kérdésre

Azt mondhatod, hogy “nem vagyok éhes” vagy, hogy “amit te akarsz”, de a “nekem mindegy” felér egy “nem érdekelsz” válasszal.

05.29 Hónapos retek saláta3. Csak azért, mert valaki szereti a salátát, nem jelenti azt, hogy éjjel nem eszik meg egy doboz fagylaltot

Az embereket nem lehet az ízlésük alapján beskatulyázni. Nem egyformák, különféle szokásaik vannak, amiket meg kell ismerni. Mindenki egyedi akar lenni.

4. Minden a sóval kezdődik

Vegyél egy nagy doboz, drága, tengeri sót. Hidd el, megéri! Itt kezdődik a bizalom egy gourmet kapcsolatban. Elsőre talán bizarrnak hangzik, de bíznod kell benne, hiszen a só megízesíti az ételt és a kapcsolatot is!

5. Vállald be a vacsora utáni mosogatást!

Nem lehet csak szerelmesen nézni egymást, valakinek a munka másik felét is el kell végeznie. Tehát tiéd a mosogatás! Ha ő főz, te mosogatsz. Igen, ez a feladatmegosztás.

6. Tanulj meg együttélni azzal, hogy az összes helyi termelői piac pontos helyét és nyitvatartási idejét fejben kell tartanod

Talán eddig nem is gondoltál arra, hogy heti rendszerességgel piacra járj, de most szembesülni fogsz ezzel. Használd ki ezt a lehetőséget, és talán megismersz néhány jó fej, megbízható árust. Bónusz pontot érdemelsz, ha mindezt önszántadból teszed. 

cookbook7. Ne pánikolj be a rengeteg szakácskönyvtől, ami a polcán sorakozik. Ne javasold, hogy szabaduljon meg néhánytól!

Talán amikor összeköltöztök, ez majd szóba jöhet, de valószínűleg nem megy bele.

8. Oszd meg vele a kajád, oszd meg vele az életed!

Végül már csak akkor fogod jól érezni magad, ha az étteremben is megosztotok mindent, Csakúgy, mint az életben.

9. Merd megmondani, ha nem ízlik az étel!

Mondd el neki, hogy miért nem akarsz enni egy ételből. Ne légy indulatos, ha nem értetek mindenben egyet, hiszen tudod: ízlések és pofonok!

10. A bevásárlólista lesz a mindennapi olvasmányod

Minden kapcsolat alapja a kommunikáció, jelen esetben az, hogy jól tudod-e értelmezni a bevásárlólistát. Kétszer is ellenőrizz le mindent, mindig legyél biztos benne, hogy a jó lisztet vetted-e le a polcról. Egy gourmet-nak ugyanis nem mindegy, hogy finom- vagy rétesliszt!

(Forrás: www.thekitchn.com)

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A konyha kései

A konyha kései

A késekről még azok is szeretnek elmélyülten komolyakat mondani, akik amúgy nemigen használják őket (és most nem a séfekre gondoltunk), sőt ahogy mondjuk órát tudnak gyűjteni a rajongók, úgy késeket is rendelnek a világ minden tájáról. Férfias játékok.
„Minden kóser, ami jó” -   A Rosenstein Szakácskönyv

„Minden kóser, ami jó” - A Rosenstein Szakácskönyv

Ezzel a címmel jelent meg hazánk egyik legismertebb zsidó-magyar éttermének, a Rosenstein Vendéglőnek a szakácskönyve. A három generáció kedvenc receptjeit tartalmazó gyűjtemény, azonban – ahogy a címe is mutatja –mindazoknak szól, akik szeretnek jókat enni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!