Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

10, 9, 8 - az utolsó tíz nap kihívásai

Ha eddig is követted a naptárat, már nem vagy készületlen, gratulálunk, ha most, tíz nappal előtte kapcsolódsz be, akkor is kézenfogunk és együtt megyünk nemcsakhogy karácsonyig, hanem az újévig!
2015. december 14.

Ha hűvös helyen (pince, erkély) tudod tárolni, megveheted a fenyőfát. Mielőtt beviszed karácsonykor a fát lakásba, szoktasd egy kicsit a melegebbhez, különben ledobja a tűleveleit. Arnyékos helyen tartsd a karácsonyfát, amíg bele nem kell faragni a karácsonyfatalpba. A legjobb, ha olyan talpat választasz, amelybe vizet önthetsz, hogy az ünnepek alatt se száradjon ki a fa.

Beszerző körutakbevasarlas_illusztracio_sajat_1

Karácsony előtt tíz nappal megveheted a nem romlandó dolgokat. Az italok beszerzése is megtörténhet. Gondoskodhatsz arról is, hogy krumpli, hagyma, rizs, cukor, só, pirospaprika, fűszerek, amiket használsz, kávé, tea, papíráru (papírtörlő, szalvéta). A tojást is megveheted. Néhány könnyen romló élelmiszer vásárlása az utolsó napokra marad.

Kínai almaalma

Kínában, mint mindenhol, a nyugati hagyományok hatása keveredik a helyi körülményekkel, így keletkezik valami hasonló a karácsonyhoz. Kisebb szokások már kialakultak, ilyen például a szenteste környékén történő almaajándékozás. Egy almát feldíszítve szép dobozba csomagolnak, ezt adják egymásnak. Kínában a csomagolás amúgy is nagyon fontos, szerves része az ajándékozásnak, szinte többet jelent, mint maga az ajándék. És hogy miért pont almát? Mert az alma (苹果 – pingguo) első jelét és a szenteste (平安夜 – pinganye) első jelét pont ugyanolyan hangsúllyal kell kiejteni.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Bevásárlók kérték

Bevásárlók kérték

Manapság már valóban csak a barbár ember használ és vesz nejlon szatyrot a bevásárláshoz. A környezetszennyező és ráadásul gyorsan elhasználódó zacskók helyett a tartós és divatos megoldásoknak néztünk utána.
Listázzunk, hogy békés legyen a karácsonyi felkészülés!

Listázzunk, hogy békés legyen a karácsonyi felkészülés!

December legelején még mindennel időben vagyunk, de hogy ez így is maradjon karácsonyig, sőt egészen szilveszterig, érdemes összegyűjteni az összes előttünk álló feladatot. Így megvan az esélyünk arra, hogy tényleg nyugodt ünnepnek nézzünk elébe.
Ess neki ma, megéri!

Ess neki ma, megéri!

Vannak, akik nem egy nagy rohammunkával teljesítenék a decemberi kötelező köröket, hanem arányosan minden fronton haladnak hol ebben, hol abban. Akárhogy is, itt egy újabb nap, amikor haladhatunk egy sor dologgal ;)

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!