Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Forrás: www.facebooko.com/risobistro

Riso Bistro, Budapest

Családias, mégis modern és trendi. Az ételek meg finomak, minőségi alapanyagokból ráadásul sokkal jobban elkészítve, mintha a nagyi csinálta volna.

Vannak helyek, ahol évente változik a profil, a személyzet és a kínálat. ilyen volt a budai Pusztaszeri úton található egység is. Nem tudni mi lehetett az oka, de akárhányszor kanyarogtunk a Pusztaszeri úton, mindig más felirat fogadott bennünket: cukrászdák, éttermek váltották egymást. De mostanra úgy tűnik megtalálta igazi arcát: a Riso Bistro formájában.

Ha a környéken lakunk, vagy éppenséggel a közeli Szemlőhegyi-barlangban teszünk kirándulást, az ebédet mindenképpen ide szervezzük. Kellemes kiülős terasz fogad bennünket, de a belső enteriőr is otthonos, családias. Az ételeken túl (a kedvencekre hamarosan rátérünk) a bisztró legnagyobb előnye az udvarias és kedves kiszolgálás. Figyelmesek, rugalmasak és a gyerekeket is szívesen látják. Sőt ellátják őket rajzolni valóval, hogy mindannyiunk közös érdekében nyugalom honoljon étkezés közben. Legalábbis pár percig.

Ha vasárnap érkezünk a húsleves kötelező, sok zöldséggel és eperlevéllel. Kérjünk kóstolót, mert annyira intenzív, szinte esszenciába hajló, hogy gyerekeknek akár “erősnek” is tűnhet. Felnőtteknek viszont szuper! Szezonnak megfelelően változik a napi krémleves kínálat, ezt is érdemes kipróbálni.

A főételek külön kategóriája a “házias” kínálat: akár Bécsi szeletet választunk burgonyasalátával, akár kemencés kacsacombot párolt lilakáposztával, elégedetten dőlhetünk hátra. De választhatunk még halat, kacsát vagy steak-et is a tálalás mindig ötletes.

Házi szörp, túró gombóc, egy pohár rosé.

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
1025 budapest, Pusztaszeri út 43/b
Hétfő - Péntek:
11:00 - 23:00
Szombat:
11:00 - 23:00
Vasárnap:
11:00 - 23:00
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!