Pipacs Étterem, Győrújbarát
Kortárs magyar
A séf Forster Zoltán megjárta ugyan a nagyvilágot. Kamcsatkától Amszterdamig és Sidneytől Szingapúrig, de végül mégis hazatalált. Bizonyára ennek is köszönhető, hogy a hagyományos magyar fogásokat az itthon megszokottaktól eltérően értelmezi. Hogy levesei olyan nagyon intenzívek, hogy főételei néhol fúziósak, de minden esetben frissek, szezonálisak és minőségi alapanyagokra támaszkodnak. Desszertjei pedig nem csak az évszakos kínálathoz igazodnak, de mesekönyvbe illő látványt is nyújtanak.
Egyél, igyál, borozz, menüzz!
Az étteremhez borospince és egy nagyon hangulatos teraszos rész is tartozik, melynek tőszomszédságában lévő kis konyhakertből szemünk előtt szüretelik a friss zöldfűszereket. A borok legtöbbje is a környékről való: Pannonhalmi Apátsági Pincészettől vagy a szintén pannonhalmi Cseri Pincészettől. Napközben ebédmenüvel, míg esténként koncerttel vagy borvacsorával csábítanak. És mi el is csábulunk.