Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bistro Classico, Keszthely

A keszthelyi strand bejáratától száz méterre, véletlenül botlottunk a Bistro Classicóba. Ha már így alakult és épp éhesek is voltunk, gondoltuk kipróbáljuk, mit tud egy klasszikus bisztró a Balaton csücskénél. Házi szörp, ház hamburger, házi fröccs.

Bisztró a kikötőnél

A bisztró, nagy valószínűséggel nem az előtte elhaladó, strandra igyekvő tömegeket igyekszik bevonzani, hiszen az út felől, szinte észre sem lehet venni, hogy a közelben melegkonyha működik. Sokkal inkább invitálja, a kikötőből, vitorlással érkezőket, hiszen a víz felé nyitott terasszal rendelkezik.
Ottjártunkkor is éppen vitorlás-balatonos szülinapra készülnek, legalábbis a design-elemekből (kagylók, matróz ing, hajós kapitány sapka, hajókormány) erre következtetünk. Talán emiatt is van, hogy az amúgy nagyon kedves és mosolygós személyzet figyelme nem tud kellőképpen az aktuálisan jelen levő vendégek felé fordulni. Kicsit elvarázsoltak, kicsit belassultak, de végül mi is felvesszük a helyi ritmust, és hátradőlve élvezzük a látványt, amíg megkapjuk a rendelést.

Nem mindennapi hamburger

Az étlapot átböngészve olyan gyöngyszemekre lelünk, mint a friss lecsó szarvasgombával, caprese, tokhal gravlax Beluga vodkával, füstölt pisztrángsaláta vagy libamájas ravioli házi tésztából.
Végül hamburgert kérünk húsos és vega változatban. És micsoda jól tettük! Nagyon finoman össze van rakva: házi buciban, házi majonéz, a “húspogácsa” nem a szokványos pogácsa vastagság, hanem a laposabb fajta. De nekünk a nagy melegben most pontosan ez passzol. Mint utólag megtudjuk marhából és vadhúsból vegyesen készül. Köretnek pedig chilis sült krumpli és sörtésztás hagymakarika kerül a tányérra.

A vega verzióval, saját bevallásuk szerint, még kísérleteznek. Így csicsriborsós pogácsa helyett, egy zöldséges-gombás paradicsomsalsával gazdagon megpakolt burgerrel rukkolnak elő. Ez sem okozott csalódást, elfogyott az utolsó falatig.

Ha Keszthelyen járunk tehát, mindenképpen kanyarodjunk le jobbra, a kikötő felé, mielőtt a fura nevű, Libás strandon heverészve töltenénk el egy kellemes nyári napot.

 

 

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
Keszthely, Yacht-kikötő
Telefon:
+36 30 192 3377
Weboldal:
Hétfő - Péntek:
10:00 - 23:00
Szombat:
10:00 - 23:00
Vasárnap:
10:00 - 23:00
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!