Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Majthényi Présház, Balatonlelle

Indul a Balatoni szezon, bár lassan négyévszakos lesz a tó és környéke, hiszen kirándulni, jó bort kóstolni és finomakat enni bármilyen időben jó.

A déli part egyik legnépszerűbb pincészetéhez, a Konyári családhoz, tartozó vendéglő, tavasztól késő őszig várja a Kishegyre kirándulókat. Ami elsőre rabul ejtett bennünket is, az a Szent Donát kápolna mellől nyíló kilátás, ami a vendéglő teraszáról csak fokozódik: elláthatunk innen egészen Badacsonyig is.

A második pedig a hagyományos, magyaros ételek, amit nagyszerűen készítenek. Kemencés liba, kacsa vagy bárány igencsak népszerű. De persze nem hiányozhat a balatoni halászlé sem a kínálatból. Előtte-utána ragulevesekból és házi süteményekből is választhatunk. 

Csak ülünk és egy pohár Konyári bor mellett gyönyörködünk a naplementében, megfeledkezve arról, hogy lekéstük a kompot, ami visszavinne minket az északi partra. Sebaj, ezért az élményért kerülni is érdemes.

 

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
8638 Balatonlelle, Kishegy
Hétfő - Péntek:
12:00 - 22:00
Szombat:
12:00 - 22:00
Vasárnap:
12:00 - 22:00
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.