Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Larus étterem, Budapest

Az egyedülálló kilátással és terasszal rendelkező Larus Étterem a budai Gesztenyéskert mellett található. Tágas belső tere eltolható üvegfalakkal kapcsolódik az étterem teraszához és szőlőskertjéhez, kivételes természetközeli élményt biztosítva. (x)

A Gesztenyéskert mellett a Sas-hegy látványa, a nyugodt, csendes környezet és a tágas terek teremtenek különleges harmóniát. Bár az étterem modern és elegáns, a hangulatot nagyban meghatározza a személyzet és a chef fiatalos, könnyed stílusa és az ízekbe vetett feltétlen hite.

A konyha

 A Larus konyháját Várvizi Péter chef irányítja, aki a mai magyar csúcsgasztronómia egyik legmeghatározóbb alakja. Ételei letisztult egyszerűséggel képviselik az ízek tudatos, sokszor tudományos párosításait. A konyha stílusa csak annyira magyar, mint amennyire nemzetközi is. Változatos technológiák, szezonális alapanyagok, érthető és izgalmas ízharmóniák. Várvizi Péter konyhája és a Larus Étterem csapata 12 pontot kapott a 2014-es és a 2015-ös Gault&Millau Étteremkalauz értékelésén is, ami egy kemény, de tudatos szakmai munka eredménye és erre az egész étterem jó okkal lehet büszke. Várvizi Péter a magyar gasztronómia szakmai elitjének fiatalabb korosztályához tartozik, rengeteg külföldi tapasztalattal. Lehetne sorolni franciaországi, olaszországi vagy akár a Japánban eltöltött éveit és azokat a Michellin csillagos helyeket, ahol megalapozta szakmai tudását, de talán többet mond mindennél, hogy ma ő az egyik fontos és meghatározó alakja a minőségi szakmai szakácsképzésnek Magyarországon. (x)

 

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
1124 Budapest, Csörsz utca 18/B
Telefon:
+36 1 799 2480
Weboldal:
Hétfő - Péntek:
11:30 - 23:30
Szombat:
11:30 - 23:30
Vasárnap:
Zárva

Étterem a foursquare-en

5242
Személy járt itt
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!