Larus étterem, Budapest
A Gesztenyéskert mellett a Sas-hegy látványa, a nyugodt, csendes környezet és a tágas terek teremtenek különleges harmóniát. Bár az étterem modern és elegáns, a hangulatot nagyban meghatározza a személyzet és a chef fiatalos, könnyed stílusa és az ízekbe vetett feltétlen hite.
A konyha
A Larus konyháját Várvizi Péter chef irányítja, aki a mai magyar csúcsgasztronómia egyik legmeghatározóbb alakja. Ételei letisztult egyszerűséggel képviselik az ízek tudatos, sokszor tudományos párosításait. A konyha stílusa csak annyira magyar, mint amennyire nemzetközi is. Változatos technológiák, szezonális alapanyagok, érthető és izgalmas ízharmóniák. Várvizi Péter konyhája és a Larus Étterem csapata 12 pontot kapott a 2014-es és a 2015-ös Gault&Millau Étteremkalauz értékelésén is, ami egy kemény, de tudatos szakmai munka eredménye és erre az egész étterem jó okkal lehet büszke. Várvizi Péter a magyar gasztronómia szakmai elitjének fiatalabb korosztályához tartozik, rengeteg külföldi tapasztalattal. Lehetne sorolni franciaországi, olaszországi vagy akár a Japánban eltöltött éveit és azokat a Michellin csillagos helyeket, ahol megalapozta szakmai tudását, de talán többet mond mindennél, hogy ma ő az egyik fontos és meghatározó alakja a minőségi szakmai szakácsképzésnek Magyarországon. (x)