Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ikon, Debrecen

Még be sem töltötte az egyet, már akkor jöttek az elismerések. Örült Debrecen, örült az ország. És úgy tűnik, bírja a tempót: mer változtatni, új dolgokba vágni, közönségkedvenc lenni. Mindeközben pedig hű marad az alapokhoz is. Debrecenben jártunk.

Puha szőnyegek, sötétre hangolt színek, rafinált fények fogadják a belépőt, kuckós utcai fronttal, majd a mélybe nyúló térrel, hosszú fali boros installációval. Ráfért emár egy ilyen hely, nemcsak a városra, hanem az egész Nem-Budapestre. Ahol van a hagyományos és a van a kortárs, de végigondolva, játékosan és merészen. És ahhoz is volt ötlet, hogyan legyen a város része és ne csak egy sziget.

Régiós erőikon_3

A séf, Pataky Péter elszántan kutatja a legjobb alapanyagokat, saját fűszerkertje van, rendszeresen látogat más konyhákat is, figyel és építkezik. Csapatával igyekszik visszaállítani az igazi debreceni becsületét, ha kell amerikai napokat rendeznek hamburgerrel és hot-doggal, de persze ezeket is hajdúságira hangolva. Szűk, de nagy gondal összeállított borlapjukat értő sommelier ajánlja, ebédidőben pedig menüből választhatunk. Rendszeresen jelentkeznek tematikus estekkel, amelyeknek vagy egy borász, vagy egy alapanyag vagy egy nemzet konyhája adja meg az alaphangot.

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
Debrecen, Piac utca 23.
Telefon:
+36 30 555 7766
Weboldal:
Hétfő:
-
Kedd:
12:00 - 00:00
Szerda:
12:00 - 00:00
Csütörtök:
12:00 - 00:00
Péntek:
12:00 - 00:00
Szombat:
12:00 - 00:00
Vasárnap:
12:00 - 15:00

Egyéb információk

Ebédidő: 12:00 - 15:00 Uzsonnaidő: 15:00 -18:00 Vacsoraidő 18:00 - 24:00

Étterem a foursquare-en

Személy járt itt
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.