Ikon, Debrecen
Puha szőnyegek, sötétre hangolt színek, rafinált fények fogadják a belépőt, kuckós utcai fronttal, majd a mélybe nyúló térrel, hosszú fali boros installációval. Ráfért emár egy ilyen hely, nemcsak a városra, hanem az egész Nem-Budapestre. Ahol van a hagyományos és a van a kortárs, de végigondolva, játékosan és merészen. És ahhoz is volt ötlet, hogyan legyen a város része és ne csak egy sziget.
Régiós erő
A séf, Pataky Péter elszántan kutatja a legjobb alapanyagokat, saját fűszerkertje van, rendszeresen látogat más konyhákat is, figyel és építkezik. Csapatával igyekszik visszaállítani az igazi debreceni becsületét, ha kell amerikai napokat rendeznek hamburgerrel és hot-doggal, de persze ezeket is hajdúságira hangolva. Szűk, de nagy gondal összeállított borlapjukat értő sommelier ajánlja, ebédidőben pedig menüből választhatunk. Rendszeresen jelentkeznek tematikus estekkel, amelyeknek vagy egy borász, vagy egy alapanyag vagy egy nemzet konyhája adja meg az alaphangot.