Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Határcsárda, Szentendre

A szentendrei Határcsárda egy klasszikus kockás abroszos, de legalábbis magyar népi motívumokkal ellátott, vendéglő. Éhesen biztosan nem hagyjuk el a helyszínt, de van azért 10 dolog, amit mindenképpen szem előtt kell tartanunk, ha a vasárnapi ebédet csárdába szervezzük.

1.Minimum fél nappal előtte már ne vegyünk magunkhoz semmiféle élelmiszert. És arra is készüljünk fel, hogy legkorábban másnap délben kapnunk csak jelzést a gyomrunk tájékáról, hogy éhesek vagyunk.

2. Levest együnk. Mindegy melyiket, biztosan finom lesz. Ne bohóckodjunk előétellel.

3. Ízesítsünk erős pistával. Kötelező elem.

4. Ne válasszunk szokásosat, azt hagyjuk meg otthonra. Nyitott szemmel böngésszük a könyvszerű étlapot.

5. Élvezzük az atmoszférát. Ezt sehol máshol nem kaphatjuk meg: az irodában biztosan nem, még a legjobb fej kollégáktól sem.

6. Ne gondoljunk a diétádra, a maximálisan engedélyezett napi kalóriabevitelre. Holnap úgyis kardiózunk majd.

7. A szénhidrátról se feledkezzünk meg: együnk kenyeret is. Sokat.

8. Adjunk egy százast a zenésznek, hogy húzza el a nótánkat. Vagy, csak nyomja meg a megfelelő gombot a szintetizátoron.

9. Igyunk fröccsöt , főleg nyáron. A fröccs jó. A fröccs finom. A fröccs frissít.

10. A halászlé, mátrai borzas és a cigánypecsenye után is kötelező a desszert. A somlói galuska mindent elárul egy csárdáról.

+ 1: Menjünk, amilyen gyakran csak lehet. Gyerekkel, gyerek nélkül, családdal, barátokkal, mindenhogy menő.

 

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
2000 szentendre, Andy Endre u. 43.
Telefon:
+36 (26) 310 311
Weboldal:
Hétfő - Péntek:
12:00 - 22:00
Szombat:
12:00 - 22:00
Vasárnap:
12:00 - 22:00
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.