Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Forrás: www.facebook.com/babkabudapest

Babka, Budapest

Újabb laza, barátságos atmoszférájú helyre bukkantunk a újlipótvárosi Pozsonyi utcában. Ide beülhetünk egy könnyed ebédre, ha megéheztünk, egy mangós limóra, ha szomjazunk és egy presszókávéra, ha hirtelen, nem várt álmosság törne ránk.

A Jászai Mari tér felől közelítettük meg Újlipótvárost, mikor a fent említett álomkór hirtelen lecsapott ránk. Betértünk hát az első fagyizós-cukrászdába egy gyors kávéra. Majd mikor 3 perc után sem szólt senki hozzánk a pult túloldalán álldogáló felszolgálók közül, büntetőjelleggel továbbálltunk.

Kedveskéim

A következő sarkon aztán ki is szúrtunk egy hívogató terasszal bíró kávézót. Belépve felmértük a terepet, hogy itt nem csak kávéról lesz szó, hiszen nagy a tér és az étlap is ott hever a pulton. Belül aztán annyira kedves, közvetlen atmoszféra fogadott bennünket, hogy többé már nem akartunk a teraszra sem kiülni. A felszolgálók készségesek és már kapjuk is a kávénkat.

Mit eszünk?

Amíg kávézunk végigfutjuk a választékot, mit is kérünk majd ha éhesen jövünk erre. Egy biztos: ízletes, ha akarjuk fűszeres közel-keleti konyha vár ránk, spanyol, örmény és persze magyar beütéssel.
Reggelire jeruzsálemi kalács, a névadó Babka, vagy avokádós pirítósos Fitness reggeli, de a kacsazsírban sült bundáskenyér labneh-val is nagyon jól hangzik.
Ebédre (hétvégén) húslevest kérjünk, vagy Bodrumi csirkelevest vöröslencsével, egyszer pedig mindenképpen tunkoljunk a madridi pacalból. A piláf pedig az örök kedvencünk, így ezt ki nem hagynánk.

 

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
1137, Budapest, Pozsonyi út 3.
Hétfő - Szerda:
08:00 - 00:00
Csütörtök:
08:00 - 01:00
Péntek:
08:00 - 01:00
Szombat:
08:00 - 01:00
Vasárnap:
08:00 - 00:00
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!