Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Asztalka, Budapest

Mindenki gondol valamit a mesebeliről, az Asztalka valószínűleg egyesíti magában a legkülönbözőbb elképzeléseket is: a helyszín, a berendezés, a hangulat mind csodaországból valók. Ideje volt a sütikbe is beleharapni.

Ha túltesszük magunkat azon, hogy nem díszletek közé, hanem egy valódi kávézóba érkeztünk, akkor jöhet is a lazulás. Rendeljünk a pultnál, majd válasszunk egyet az asztalok közül. Az üzlet több pontján is találunk teli vizeskancsókat és mellette poharakat, így bármikor rátölthetünk a süti mellé jóleső frissítő vízre, de persze gazdag a kínálat házi szörpökből is. A napi kínálat mellett gluténmentes is szinte mindig van, de ha kifejezetten emiatt érkezünk, érdemes előtte odatelefonálni. Hála Istennek a flakonos tejszínhabot még hírből sem ismerik errefelé, igazi, cukor nélküli verziót kínálnak a sütemények tetejére, amelyek kivétel nélkül mind a ház saját gyártású termékei.

Meggyes álom

Az Asztalka csapata a falatról-falatra intenzív élményt nyújtó kiváló alapanyagok mellett  – saját bevallása szerint – “szeretéssel” készíti a süteményeket, amelyekből ottjártunkkor a dobostorta és a Himmelreich teljesített kiválóan. Ez utóbbi két réteg sült hab pirított mandulával, közte friss tejszín sok meggyel: könnyű és az egész napot jókedvre derítő példány, így ha tehetjük, még délelőtt csapjunk le rá, bár a nap végén is tökéletes jutalom – saját magunknak. A finom terítékek, az ötletes megoldások és a remek kávé is emlékezetessé teszik a látogatást

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
Budapest, Döbrentei utca 15.
Telefon:
+36205813399
Weboldal:
Hétfő:
-
Kedd:
11:00 - 19:00
Szerda:
11:00 - 19:00
Csütörtök:
11:00 - 19:00
Péntek:
11:00 - 19:00
Szombat:
11:00 - 19:00
Vasárnap:
11:00 - 19:00

Étterem a foursquare-en

Személy járt itt
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.