Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pataky Péter - séf a világ körül

Pataky Péter 2015 áprilisa óta vezeti az Ízes életet Mautner Zsófival felváltva. Zsófi izgalmas nemzetközi ihletésű receptjei mellé Péter a magyar konyha klasszikusait hozza, természetesen saját arcára formálva.

Pataky Péter itthoni séfkarrierjét 2012 áprilisában kezdte a debreceni IKON étteremben. Bár már gyermekkorában is vonzotta a konyha világa, mégsem szakácsként kezdett. Tíz évig disc jockey volt, és csak ezután jött a gasztronómia. 2008 tavaszán döntött és váltott. Angliába utazott és egy étteremben kezdett dolgozni és tanulni, mindezt úgy hogy előtte itthon nem dolgozott étteremben. Ám hamar kiderült, hogy jól döntött, és megtalálta hivatását, amit azóta is szenvedélyesen szeret. És legfőbb célkitűzése a magyar konyha értékeinek újszerű megmutatása az IKON étteremben éppúgy, mint az Ízes életben. De természetesen szívesen inspirálódik utazásai közben is, erről is mesélt a Portrépercekben:

Két konyha, két világ – egy műsor

Számos vendégeskedés után Péter idén tavasszal Mautner Zsófi váltótársa lett az Ízes élet konyhájában, ahol tökéletesen kiegészítik egymást, erről a Reflektorban így beszéltek:

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.