Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Az Ízes élet új műsorvezetője, Pataky Péter séf tavaszi kelléke

Ahogy az alapanyagokból is egyre színesebb és gazdagabb a választék tavasszal, úgy kínál az Ízes élet is még változatosabb recepteket itt, az izeselet.hu-n és a minden hétköznap reggel, az RTL Klubon látható Ízes életben is. Új séf, Pataky Péter érkezett ugyanis a műsorba, immáron nemcsak vendégként, hanem műsorvezetőként is. A debreceni Ikon séfjét elsőként a szezon alapanyagairól kérdeztük.

Melyik alapanyagtól lesz tavasz a konyhádban?

A medvehagyma, mint az év első igazi zöldje a tavasz indikátor-növénye a kertemben, hiszen már csak azért is megéri pár szál, hogy lássam, mikor dugja ki a fejét. Persze ettől még elég változatosan használom is.

Mibe kerül a leggyakrabban?

Akár fokhagyma helyett is használom, nokedlibe is remek, krémlevest, főzeléket is készítek belőle, ahogy tejfölt is.

Mi követi a medvehagymát?

A kucsmagomba, az újhagyma és a hónapos retek a következő főszereplők, amiket egymással is szoktam kombinálni, hiszen ami együtt érik be, egyidőben terem, azok között eleve kell lennie valami harmóniának.

Hogyan találkozik a szezon a régióval?

Hegyek helyett mezőkkel büszkélkedhetünk a Hajdúságban, így például a mezei gombákat szívesen használom: a pereszkét, a szegfűgombát, amik remekül párosíthatók a világszínvonalú létavértesi tormával. A bográcsban elkészíthető slambuc pedig tulajdonképpen az eszenciája a régiónknak.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.