Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zúzapörkölt tarhonyával és cukkini salátával

Adásban volt: 2017. September 15.
A recepthez tartozó videó
2017. September 15.

Hozzávalók

4 személyre
  • A pörkölthöz:
  • 1 kg zúza
  • 5 dkg kacsazsír
  • 1 vöröshagyma
  • 1 TV paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • kevés köménymag

  • A tarhonyához:
  • 30 dkg tarhonya
  • 2-3 ek kacsazsír
  • 1 liter alaplé
  • ½ vöröshagyma

Elkészítés

1. A pörkölt alaphoz az apróra vágott vöröshagymát sózzuk, kacsazsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát és paradicsomot, majd a fokhagymát és tovább dinszteljük.

2. Egy kevés alaplevet töltünk hozzá, majd beletesszük a zúzát. Összeforgatjuk, megszórjuk köménnyel és 1 órán keresztül főzzük.

3. A tarhonyát kacsazsíron egy lábasban lepirítjuk, felöntjük az alaplével és hozzáadunk fél vöröshagymát, majd sózzuk és puhára főzzük.

4. A salátához a cukkinit hosszú csíkokra reszeljük. Az öntethez a citromlevet elkeverjük a sóval és a borssal, majd az olívaolajjal. Az apróra vágott kaprot a cukkinire szórjuk, majd meglocsoljuk az öntettel és feta sajtot morzsolunk rá. Egy mélytányérra szedjük a tarhonyát, mellé a zúzapörköltet, amit a salátával kínálunk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!