Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldségleves tortellinivel

Egy hideg. téli vasárnap, nincs is jobb, mint egy forró, sok zöldséges, mediterrán ihletésű leves.
2016. január 31.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 400 gramm hámozott paradicsom konzerv
  • 400 gramm fehérbab konzerv
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 500 ml csirke alaplé (vagy víz)
  • tortellini ízlés szerinti mennyiségben
  • 1 teáskanál oregánó

  • bors
  • bazsalikom
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés

A vöröshagymát apróra vágjuk, egy kevés zsiradékon megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a fél karikára vágott répát és a borsót, néhány percig együtt dinszteljük.
Beleöntjük az edénybe a paradicsomot és a húslevest, felforraljuk, majd beledobjuk a leszűrt, leöblített babot is.
Sózzuk, borsozzuk, ízlésünknek megfelelő mennyiségű oregánóval fűszerezzük.
Végül beletesszük a tortelliniket is, és a csomagolásán található előírásnak megfelelő idő alatt készre főzzük. 
A tálaláshoz elengedhetetlen kellék a bazsalikom  és a reszelt parmezán.
5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rusztikus tavaszi minestrone

Klasszikus minestrone, az olasz konyha egyik felejthetetlen levese. Ezúttal csigatésztával.
Tavaszi babéros csirkeleves

Tavaszi babéros csirkeleves

Hagyományos hajdúsági ízek a brit konyha szakértőjétől, Nagy Sándortól. Egy szép tavaszi napon, ezzel a csirkeragulevessel bárkit meghódíthatunk.
Börek variációk: kecskesajtos, kacsahúsos és bárányos

Börek variációk: kecskesajtos, kacsahúsos és bárányos

Előre könnyen elkészíthető, sokféle töltelékkel variálható partifalatok. Vegetáriánusok, húsimádók és a közel-keleti konyha kedvelői egyaránt jól járnak.

Napi ajánlatunk

Top videók

Őszi rumos pohárdesszert

Amerikában a héten rumpuncs ünnepnapot tartanak. Innen jutott eszembe az ötlet, hogy a klasszikus rumpuncs ízeket őszi gyümölcsökkel kombinálva alkossak egy nagyon egyszerű, de annál finomabb desszertet.