Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldséges fasírt

Ünnepi menüvé varázsolt zöldséges fogás
2018. March 29.

A legegyszerűbb, hétköznapi ételekből is válhat ünnepi menü, ha tesztek bele egy kis csavart. Ezúttal az egyben sült fasírtot varázsoltam tavasziassá színes zöldségekkel. Ugye milyen jól mutat felszeletelve?

Hozzávalók

10 darabhoz
  • 15 dkg brokkoli
  • 15 dkg sárgarépa

  • 1 teáskanál olaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg darált hús (sertés vagy sertés-marha)
  • 2 nagy tojás
  • 1 zsemle
  • 1 dl tej
  • őrölt fekete bors
  • 1 csapott teáskanál morzsolt kakukkfű

Elkészítés

A brokkolit apró rózsáira szedjük, a megtisztított sárgarépát felkarikázzuk. Enyhén sós vízben éppen roppanósra főzzük a zöldségeket, majd leszűrjük.

Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, az újhagyma felkarikázott fehér részét és a megtisztított, felaprított fokhagymát megpároljuk rajta.

A darált húst keverőtálba tesszük, összedolgozzuk a tojásokkal, a tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlével, ezután sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük.

A massza felét sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, téglalap alakú formába simítjuk. Egyenletesen belenyomkodjuk a főtt zöldségeket, majd rásimítjuk a hús másik felét.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc-1 óra alatt készre sütjük. Tálalhatjuk burgonyával, rizzsel, de a köret is lehet formabontóbb, például pirított gombás-koktélparadicsomos, fokhagymás olajon forgatott spagetti.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ajváros-sonkás sertésnyársak

Ajváros-sonkás sertésnyársak

Házilag készült ajvárral
Narancsos sültrépa-saláta

Narancsos sültrépa-saláta

Tavaszi hangulatot előidéző, nem mindennapi saláta.
Gyümölcsös darafelfújt kókusszal, ananásszal

Gyümölcsös darafelfújt kókusszal, ananásszal

Olcsó, könnyű süti, sokunkat a gyerekkorunkra emlékeztet.

Napi ajánlatunk

Top videók