Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldségekkel töltött ördöghal filé

Adásban volt: 2017. December 14.
A recepthez tartozó videó
2017. December 14.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 darab ördöghal filé (bőr nélkül)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál krémsajt
  • 1 szál újhagyma
  • 1-1 db kaliforniai paprika (sárga, piros)
  • 1salotta hagyma
  • 100g köles
  • 2dl víz
  • só,bors
  • Citromos vajszószhoz:
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 ek citromlé
  • A díszítéshez:
  • 1 tk fekete szezámmag
  • újhagyma
  • olívaolaj

Elkészítés

1.Egy felhevített lábasba tesszük a kölest, felöntjük a vízzel, sózzuk, majd fedő alatt puhára főzzük.

2.A kaliforniai paprikákat, az újhagymát és a salotta hagymát apróra vágjuk, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd elkeverjük a kölessel és a krémsajttal.

3.A halfilékre halmozzuk a zöldséges keveréket, majd óvatosan feltekerjük és egy pálcikával megtűzzük.

4.Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, majd elkeverjük a citromlével. Ezután meglocsoljuk vele a haltekercseket és sütőben sütjük 185 fokon 25 percig.

5.Tálalás előtt megszórjuk fekete szezámmaggal és apróra vágott újhagymával. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók