Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldsaláta sült padlizsánnal

Adásban volt: 2015. április 1.
A recepthez tartozó videó
Önmagában vagy köretként is nagyszerűen működik ez a, vinaigrette öntettel bolondított, zöldsaláta sült padlizsánnal.
2016. március 10.

Hozzávalók

  • 2 padlizsán

  • bors
  • szárított oregánó
  • olívaolaj
  • 1 citrom
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 csomag rukola

Elkészítés

A padlizsánokat széles karikákra vágjuk.
Közben a sütőpapírral bélelt tepsit meglocsoljuk olívaolajjal, és egy kenőecset segítségével az egészet beolajozzuk. Az olajos felületet sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szárított oregánóval. Erre fektetjük a padlizsán karikákat. Végül a tetejét is meglocsoljuk olajjal és fűszerezzük.
200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Saláta öntet

A citrom levéhez kevés sót és dijoni mustárt kanalazunk, majd vékony sugárban, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük az olívaolajat.
Ebbe az öntetbe forgatjuk majd bele a rukolát, vagy bármilyen más zöldsalátát.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Ájult imám - vegetáriánus töltött padlizsán

Ájult imám - vegetáriánus töltött padlizsán

Ez a hidegen és melegen is fogyasztható előétel vagy köret recept egy egész új dimenzióba emeli a töltött padlizsánt. F. Nagy Angéla receptje.
Fetás, padlizsános penne

Fetás, padlizsános penne

Kiadós és nagyon izgalmas padlizsános, paradicsomos, feta sajtos tésztaétel.

Napi ajánlatunk

Top videók