Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldfűszeres, mustáros sárgaborsófőzelék

Adásban volt: 2014. január 28.
A recepthez tartozó videó
Ennek a sárgaborsó főzeléknek semmi köze sincs a menzákról ismert testvéréhez, amit oly sokan nem szeretnek. Aki ezt a fűszeres, savanykás változatot megkóstolja, biztosan egészen mást fog gondolni a sárgaborsóról, mint eddig.
2015. november 2.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 30 dkg sárgaborsó
  • 8 dl leszűrt zöldség-, vagy húsleves
  • 1 fej egész hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma

  • bors
  • mustár
  • fél zöld citrom leve
  • 1 csokor friss korianderzöld
  • chiliolaj

Elkészítés

Az előző este beáztatott sárgaborsót leszűrjük.
Egy nagy fazékba tesszük, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a hagymát és fokhagymagerezdeket (héjastul).
Sózzuk, borsozzuk, és puhára, de nem pépesre főzzük.
A hagymát és fokhagymát eltávolítjuk, majd szűrőkanállal egy tálba kivesszük a megfőtt borsó kb. felét.
A többi részét robotgéppel simára pürésítjük, majd visszakeverjük az egész borsókhoz.
A főzeléket zöld citrommal és sok finomra aprított koriander zölddel ízesítjük.
A tetejére chiliolajat locsolunk, amelyet vagy készen veszünk vagy magunk készítünk el.
Ha magunk készítjük, akkor egy kisebb edényben semleges olajat hevítünk, amit ráöntünk a chilipehelyre.
Állni hagyjuk, amíg kihűl, majd leszűrjük és üvegbe töltjük vagy rögtön felhasználjuk, bár érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vaníliás, sült, friss és aszalt sárgabarack pisztáciával és mascarponéval

Vaníliás, sült, friss és aszalt sárgabarack pisztáciával és mascarponéval

A vaníliás szirupban sült sárgabarack és a vaníliás mascarpone találkozás egy desszertben, amiben még a pisztácia is roppan, minden nyári napot aranylóvá tesz.
Tepsis sült tarja tavaszi zöldségekkel

Tepsis sült tarja tavaszi zöldségekkel

A cukkini, padlizsán, paradicsom, hagyma ágyon sült tarja óriási előnye, hogy nagyon kiadós ebéd, akár hétvégére. A ropogósra sült zöldségek, azaz a köret és a pirosra sült tarja együtt készül, tehát nem csak finomat főzünk, de még időt is spórolunk.

Napi ajánlatunk

Top videók