Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldfűszeres, mustáros sárgaborsófőzelék

Adásban volt: 2014. január 28.
A recepthez tartozó videó
Ennek a sárgaborsó főzeléknek semmi köze sincs a menzákról ismert testvéréhez, amit oly sokan nem szeretnek. Aki ezt a fűszeres, savanykás változatot megkóstolja, biztosan egészen mást fog gondolni a sárgaborsóról, mint eddig.
2015. november 2.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 30 dkg sárgaborsó
  • 8 dl leszűrt zöldség-, vagy húsleves
  • 1 fej egész hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma

  • bors
  • mustár
  • fél zöld citrom leve
  • 1 csokor friss korianderzöld
  • chiliolaj

Elkészítés

Az előző este beáztatott sárgaborsót leszűrjük.
Egy nagy fazékba tesszük, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a hagymát és fokhagymagerezdeket (héjastul).
Sózzuk, borsozzuk, és puhára, de nem pépesre főzzük.
A hagymát és fokhagymát eltávolítjuk, majd szűrőkanállal egy tálba kivesszük a megfőtt borsó kb. felét.
A többi részét robotgéppel simára pürésítjük, majd visszakeverjük az egész borsókhoz.
A főzeléket zöld citrommal és sok finomra aprított koriander zölddel ízesítjük.
A tetejére chiliolajat locsolunk, amelyet vagy készen veszünk vagy magunk készítünk el.
Ha magunk készítjük, akkor egy kisebb edényben semleges olajat hevítünk, amit ráöntünk a chilipehelyre.
Állni hagyjuk, amíg kihűl, majd leszűrjük és üvegbe töltjük vagy rögtön felhasználjuk, bár érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vaníliás, sült, friss és aszalt sárgabarack pisztáciával és mascarponéval

Vaníliás, sült, friss és aszalt sárgabarack pisztáciával és mascarponéval

A vaníliás szirupban sült sárgabarack és a vaníliás mascarpone találkozás egy desszertben, amiben még a pisztácia is roppan, minden nyári napot aranylóvá tesz.
Tepsis sült tarja tavaszi zöldségekkel

Tepsis sült tarja tavaszi zöldségekkel

A cukkini, padlizsán, paradicsom, hagyma ágyon sült tarja óriási előnye, hogy nagyon kiadós ebéd, akár hétvégére. A ropogósra sült zöldségek, azaz a köret és a pirosra sült tarja együtt készül, tehát nem csak finomat főzünk, de még időt is spórolunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Almás kalácspuding

Krémes és gyümölcsös, télies ízű és illatú kalácspuding. Vegyétek ki a sütőből, hintsétek meg porcukorral, és tálaljátok azon melegében!

Nutella imádók figyelem! Ezt a kekszet ki kell próbálnotok!

Sokak kedvenc mogyorókréme nemcsak kanalazva vagy kalácsra kenve finom, hanem szaftos kekszet is készíthetünk belőle