Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldfűszeres krumplisaláta

Sokak kedvencét, a rántott hús mellé szinte elengedhetetlen krumplisalátát zsírszegényebb változatban készítettem el, amelyben az íz élményt a zöldfűszerek adják a majonéz helyett.
2018. March 5.

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • ½ evőkanál himalája só
  • ¼ evőkanál őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • 2 evőkanál szárított metélőhagyma
  • 1 marék friss petrezselyem
  • 3 evőkanál tökmagolaj

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Forró sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük.

Lerszűrjük és lecsepegtetjük a felesleges vizet, majd sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, megszórjuk kakukkfűvel és szárított metélőhagymával.

A friss petrezselymet finomra aprítjuk, majd ezt is a salátára szórjuk. Végül meglocsoljuk tökmagolajjal, alaposan összekeverjük és a főétel mellé tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csörögefánk zablisztből

Csörögefánk zablisztből

Egy hagyományos farsangi étel diétabarát változatban
Tejszínes halszeletek spagettiágyon

Tejszínes halszeletek spagettiágyon

Az egészséges omega-3 zsírsav mennyiségét rendszeres halfogyasztással is biztosíthatjuk

Napi ajánlatunk

Top videók