Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldfűszeres báránynyársak téli lencsesalátával

Adásban volt: 2016. December 8.
A recepthez tartozó videó
2016. December 8.

Hozzávalók

  • 40 dkg báránycomb
  • 20 dkg apró csiperke
  • 10 dkg ecetes gyöngyhagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 20 dkg fekete vagy beluga lencse
  • 1 szál répa
  • 1 db szárzeller
  • 1 db zellergumó
  • 1 db cukkini
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l alaplé
  • kakukkfű
  • koriander
  • 1 csokor petrezselyem
  • extraszűz-olívaolaj
  • római kömény
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 dl fehérborecet
  • harissa

Elkészítés

1. A bárányhúsról eltávolítjuk a hártyát, majd közepes kockákra vágjuk.

2. A páchoz összekeverjük a joghurtot, harissát, római köményt, egy csipet sót, egy kevés extraszűz-olívaolajat, és a megroppantott fokhagymákat. A húst beleforgatjuk a pácba, majd a hűtőben állni hagyjuk.

3. A lencsét hideg vízben feltesszük főni. Ahogy felfőtt azonnal szűrjük le, majd az alaplével felöntve tegyük vissza főni.

4. A lencsesalátához a sárgarépát, a szárzellert és a zellergumót apróra vágjuk és olívaolajon megdinszteljük, két ág kakukkfűvel ízesítve.

5. A báránynyársakhoz a cukkinit és a paprikát nagyobb darabokra kockázzuk, majd hozzáadjuk a csiperkét és a gyöngyhagymát. A keveréket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, apróra vágott petrezselymet teszünk bele, és alaposan összeforgatjuk.

6. A nyársakra felváltva felhúzzuk a húst és a zöldségeket, majd forró grillserpenyőben csíkosra sütjük őket.

7. A megdinsztelt zöldségekhez hozzáadjuk a leszűrt lencsét, majd petrezselyemmel és újhagymával fűszerezzük. Kevés alaplevet öntünk hozzá, majd borecettel, sóval, borssal ízesítjük.

8. Tálalás előtt natúr joghurtból, friss korianderből és újhagymából mártogatós szószt készítünk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!