Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zellerpizza

"Amellett, hogy nagyon egészséges, hagyományos társainál jóval kevesebb kalóriát tartalmaz"
2016. szeptember 7.

Hozzávalók

4 minipizzához
  • 15 dkg zellergumó (tisztítva mérve)
  • 1 db tojás
  • 4 dkg liszt

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 15 dkg hámozott paradicsom
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • kevés snidling a tálaláshoz

Elkészítés

 

A zellerpizza amellett, hogy nagyon egészséges, hagyományos társainál jóval kevesebb kalóriát tartalmaz. Egy jó aprítógépre lesz csak szükségünk a zöldségalaphoz, a feltéteknek csak a fantázia szabhat határt. Aki nem szereti a zeller markánsabb ízét, azonos mennyiségű karfiollal kiválthatja a receptben.

 1. A zellert meghámozzuk, felkockázzuk, és késes aprítóban morzsás állagúra törjük. Hozzáadjuk az elhabart tojást, beleszitáljuk a lisztet és a sót, majd éppen annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.

2. Egy sütőlemezre sütőpapírt borítunk, és 4 darab lapos korongot formázunk a masszából. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk a pizzaalapokat, és 10 perc alatt elősütjük.

3. Közben egy kis lábasban felhevítjük az olívaolajat, és ráreszeljük a megtisztított fokhagymát. Hozzáöntjük a paradicsomot, megsózzuk, és lassú tűzön összefőzzük.

4. Az elősütött pizzaalapot megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk olajbogyóval, és rámorzsoljuk a mozzarella sajtot. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt megolvad.

zellerpizza15. A kész pizzákat rövid ideig pihentetjük, majd egy kés lapjával óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról. Aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.

 

 

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Calzone - Pizzatáska paradicsomos, ricottás töltelékkel

Calzone - Pizzatáska paradicsomos, ricottás töltelékkel

A calzone magyarul nadrágszárat jelent, de nem ebben a szuper receptben! A pizzatésztából készült batyut most fűszeres, paradicsomos ricottás töltelékkel ajánljuk.
Gluténmentes polentapizza

Gluténmentes polentapizza

A világszerte méltán népszerű olasz pizza gluténmentes változata.
Körtés- kéksajtos pizza

Körtés- kéksajtos pizza

Lázár séf ezúttal egy különleges, kicsit édes, kicsit sós ízesítésű pizzát készít. ráadásul a tészta sem hagyományos.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!