Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zabpelyhes-banános kenyér aszalt gyümölcsökkel

Adásban volt: 2013. szeptember 10.
A recepthez tartozó videó
Mindent bele egy tálba, egy kicsit a sütőbe és máris kész az csodás nyári, reggeli kenyér. Ha későn kelők vagyunk süssük meg előző nap vagy együk uzsonnára.

Hozzávalók

10 szelet
  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg aprószemű zabpehely
  • 10 dkg nádcukor
  • ½ tk szódabikarbóna
  • ½ tk sütőpor
  • fahéj

  • 3 banán
  • 1 tojás
  • szárított áfonya

Elkészítés

Először a banánokat egy villa vagy egy botmixer segítségével pürésítjük. Összekeverjük a szárazanyagokat, azaz a lisztet, a sütőport, szódabikarbónát, egy csipet sót, a fahéjat és a zabpelyhet. A banánpüréhez hozzáadjuk az egy tojást és a cukrot, és elkeverjük. Két kanálnyi lisztes keverékben megforgatjuk az aszalt áfonyákat. Az összekevert nedves és szárazanyagokat összevegyítjük, beleforgatjuk a belisztezett áfonyákat. A sütőformát vékonyan beolajozzuk, kibéleljük sütőpapírral és beletöltjük a masszát. Sütőben 180C fokon 40 perc alatt készre sütjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!