Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zabos-diós gofri

Dióimádók kedvenc gofrija lesz a most következő
2018. március 11.

Amikor azt hiszem, hogy már mindent láttam az amerikai tematikus emléknapokkal kapcsolatban, akkor jön szembe a diós-zabos gofri nap. Értitek, nem simán gofri nap vagy mondjuk csokis gofri nap, hanem egészen pontosan dióval és zabbal készített. Nekem sem kellett több, akkor nosza, süssünk ebből gofrit! A végeredmény isteni finom lett, nem is beszélve a házban szálló illatokról. Ha garantáltan gluténmentes zabból és sütőporból készítitek, gluténmentes diétába is illeszthető a recept.

Hozzávalók

10 darab nagyobb gofrihoz
  • 12 dkg zabpehely
  • 8 dkg dió
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl tej + tej vagy víz a hígításhoz

Elkészítés

A zabpelyhet finomra őröljük a dióval együtt. Hozzákeverjük a sütőport, a tojásokat, az olvasztott vajat, a cukrot és a tejet. 10 percre félretesszük állni.

A tésztát – amennyiben szükséges – kissé felhígítjuk (ezt sütés közben is megtehetjük, ha közben nagyon megszívná magát a zab), sűrűn folyó állagú masszát kell kapnunk.

A masszát gofrisütőben kisütjük. Tálalhatjuk lekvárral, csokiöntettel, durvára tört dióval.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme, egy spanyol desszert: bundázott sült tej

Íme, egy spanyol desszert: bundázott sült tej

Zita megmutatja, hogy lehet tejet sütni, finoman, kókuszosan!
Kínai desszert vacsora után: ötfűszeres almafánk

Kínai desszert vacsora után: ötfűszeres almafánk

Isteni finom csak fahéjjal ízesítve, de még különlegesebb, ha kínai ötfűszerrel dobjátok fel a hagyományos almafánkot. Ez a fűszerkeverék az egy rész fahéj mellett egy-egy rész csillagánizst, édesköménymagot, szecsuáni borsot és szegfűszeget tartalmaz, igazi fűszeres, téli íz.
Almapürés palacsinta

Almapürés palacsinta

Kenyérre senki nem keni. Na, de palacsintába??

Napi ajánlatunk

Top videók