Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Wellington bélszín

Adásban volt: 2017. december 22.
A recepthez tartozó videó
2017. december 22.

Hozzávalók

6-8 személyre
  • 1 egész bélszín
  • 1 kg gomba
  • 2 ek angol mustár
  • 10 dkg szeletelt olasz vagy spanyol sonka
  • 2 csomag vajas leveles tészta
  • 1 tojás
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A bélszínt sózzuk, borsozzuk, egy felhevített serpenyőben olívaolajon kérgesítjük, majd hűtőben lehűtjük.

2. Közben a gombákat egy aprítóban ledaráljuk, majd a hús megmaradt levével megpirítjuk. Ha az összes levét elfőtte, egy tálba szedjük és lehűtjük.

3. Egy folpackot kiterítünk és egymás mellé helyezzük a sonkákat. Ezt megkenjük a gombapéppel, majd ráhelyezzük a mustárral megkent húst. Óvatosan feltekerjük és hűtőben pihentetjük 30 percet.

4. A leveles tésztát kiterítjük, rátesszük a húst és betekerjük a tésztába. Megkenjük tojássárgájával és 180 fokon 1 órán keresztül sütjük. Picit hagyjuk kihűlni és csak ezután vágjuk fel. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Borjúbélszín-carpaccio madársalátával- Kovács Kati kedvence

Borjúbélszín-carpaccio madársalátával- Kovács Kati kedvence

Kovács Kati kajakkirálynőről legtöbbet sporteredményei, manapság pedig kislánya születése kapcsán hallottunk. Azt viszont kevesen tudják, hogy a konyhában is jól elboldogul. A főzési alapokat édesanyja és nővérei mellett sajátította el, de külföldi útjai során sok új kulináris hatás érte. Egy ilyen receptet osztott meg az, idén 3. születésnapját ünneplő, GoodFood magazinnal is.

Napi ajánlatunk

Top videók