Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vöröslencse dahl

Sok fűszerrel az igazi!
2018. October 24.

A dahl az indiaiak egyik kedvenc sűrű, fűszeres levese, amely kevesebb folyadékkal főzelékként is
fogyasztható. Elkészíthetjük bármilyen más hüvelyesből is, mindegyik kiváló ásványi anyag és rost forrás.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cm friss gyömbér
  • himalája só
  • őrölt bors
  • 1 ek. őrölt kurkuma
  • ½ ek. curry
  • ½ ek. őrölt kömény
  • 20 dkg vöröslencse
  • 2 dl kókusztejszín vagy sűrű kókusztej
  • friss koriander

Elkészítés

Felhevített olívaolajon megpirítjuk a finomra aprított vörös- és fokhagymát és a lereszelt gyömbért.
Hozzáadjuk a sót, borsot és a fűszereket, majd beleöntjük a vöröslencsét. Összepirítjuk, majd felöntjük
háromszoros mennyiségű vízzel.
Fedő alatt, alacsony lángon 20 percig főzzük. Beleöntjük a kókusztejszínt, 3 perc alatt újraforraljuk.
Friss korianderrel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Spenótos palacsintatekercs

Spenótos palacsintatekercs

A spenót ezúttal a palacsinta tésztájába került...
Sütőtökkrémes tészta

Sütőtökkrémes tészta

Elérkezett újra az az időszak, amikor sütőtöktől roskadoznak a zöldséges polcok, és a legkülönbözőbb ételeket ételek készülnek el ezzel az édeskés ízű tökfélével. Most egy különleges tésztaszósz receptjét mutatom meg.
Vegán bacon

Vegán bacon

Nagyon hasonlít a húsból készült, eredeti változathoz. Mégis vegán.

Napi ajánlatunk

Top videók