Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vörösáfonyás energiagolyó

Vannak napok, amikor olyan elfoglaltak vagyunk, hogy még egy normális étkezésre sem jut elég idő. Ilyenkor hasznosak lehetnek ezek az energiagolyók, hiszen könnyen hordozhatóak, néhány falat az egész, és sokáig feltöltenek energiával.
2018. május 9.

Hozzávalók

10 darabhoz
  • 70 g magozott datolya
  • 70 g földimogyoró (vagy mandula)
  • 30 g vörösáfonya
  • 4 g céklapor
  • 2 g himalája só
  • 30 g aprószemű zabpehely

Elkészítés

A datolyát, a mogyorót és a vörösáfonyát összekeverjük, majd leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket. Legalább fél óráig áztatjuk, hogy kellően megpuhuljanak a magvak és az aszalványok is.

Ezután leszűrjük róla a vizet, majd egy késes aprítóba tesszük a céklaporral és a sóval. Egynemű masszává daráljuk. Végül kézzel összegyúrjuk a zabpehellyel, 10 db 20 grammos adagra szedjük és golyókat formázunk belőle.

Hűtőben tárolva egy hétig fogyasztható.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egészséges köntösben egy klasszikus desszert: itt a reform tiramisu

Egészséges köntösben egy klasszikus desszert: itt a reform tiramisu

Szinte észre sem lehet venni, hogy babapiskóta, mascarpone, és nyers tojássárgája sem került ebbe a pohárkrémbe. A kávéba áztatott zabpiskóta és a túrós-kókusztejszínes krém tökéletesen pótolja a megszokott tiramisu ízét.
Kókuszos-bazsalikomos csirke

Kókuszos-bazsalikomos csirke

Egy 15 perc alatt elkészíthető csirkés ebédötletet mutatok, amit a kókusztejszín és a friss bazsalikom találkozása tesz különlegessé.
Tonhal fasírt

Tonhal fasírt

Sokan nem tudják, de az omega 3 zsírsavak a szervezetre gyakorolt számos egészséges hatásuk mellett a jó kedv fenntartásáért is felelnek, ezért érdemes heti több alkalommal halat fogyasztani, pl. tonhal formájában.

Napi ajánlatunk

Top videók