Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Villámgyors pórés-gombás rétes levelestésztából

Ha épp csak fél órám van a váratlan vendégek érkezéséig, általában az előhűtött leveles tésztát hívom segítségül.
2016. November 8.

Ha épp csak fél órám van a váratlan vendégek érkezéséig, általában az előhűtött leveles tésztát hívom segítségül. Tölthető édesen vagy sósan, a különböző töltelékek a hűtőben fellelhető maradékok felhasználására is tökéletesek.

Hozzávalók

4 főre
  • 1 + 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db póréhagyma
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 2 kis ág oregano
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 db előhűtött leveles tészta (kb. 25 dkg)
  • 4 evőkanál búzadara
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika

Elkészítés

1. A töltelékhez egy nagy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat, majd a megtisztított, felkarikázott póréhagymát párolni kezdjük rajta. Rádobjuk a megtisztított, felkockázott gombát, kevergetve összepirítjuk. Ízesítjük az oregano lecsipkedett leveleivel, sóval és borssal, majd a ragut puhára főzzük.

2. A leveles tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együtt sütőlemezre helyezzük. Egyenletesen beszórjuk a búzadarával, majd a közepére kanalazzuk a tölteléket. Eloszlatjuk, hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük a tésztát, tetejét megkenjük enyhén felvert tojással, végül megszórjuk szezámmaggal. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

gombasretes1

3. Közben a maradék olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rászórjuk a felkarikázott újhagymát és a kétféle megmosott, felkockázott kaliforniai paprikát. Kevés sóval és borssal ízesítjük, majd roppanósra sütjük.

4. A kész rétest pár percig pihentetjük, ezt követően felszeleteljük. A sült zöldségekkel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pástétom falatkák

Pástétom falatkák

Harmath Csaba ínyenc falatkái, maradékból!
Palacsintás rakott lasagne  (timballo)

Palacsintás rakott lasagne (timballo)

Tartalmas olasz tésztaétel, palacsintából. Mozarellával, padlizsánnal és fűszeres paradicsomszósszal.
Csirkepaprikás galuskával

Csirkepaprikás galuskával

Egy igazi befutó, amire egyetlen magyar ember sem mondana nemet. Íme a pontos recept, amivel tökéletesen kivitelezhetjük az ebédet.

Napi ajánlatunk

Top videók