Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Villámgyors, morzsás sárgabarack

Adásban volt: 2013. August 6.
Igazi nyári, gyors édesség a megunhatatlan, mézédes sárgabarackból, egy kis málnával, szederrel bolondítva.
2016. August 2.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 60 dkg érett sárgabarack
  • 20 dkg málna / szeder / ribizli
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek keményítő
  • 125 g pankomorzsa
  • 75 g nádcukor
  • 75 g vaj

Elkészítés

A sárgabarackot megtisztítjuk és feldaraboljuk. A ribizlit leszemezzük.
A gyümölcsöket egy tálban összekeverjük, adunk hozzá egy kevés cukrot és átforgatjuk egy evőkanálnyi étkezési keményítővel.
Ezt követően elkészítjük a morzsát.
A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a nádcukrot majd összekeverjük a panko- vagy kenyérmorzsával. 
Egy kivajazott hőálló tál aljában elterítjük a gyümölcsöket és a tetejére borítjuk a vajas morzsás keveréket.
180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!