Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Villámgyors citromos sütemény

2015. december 20.
Adásban volt: 2014. december 3.
A recepthez tartozó videó
Igazi téli, klasszikus sütemény. Második fogásnak is kiváló.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 20 dkg cukor

  • 1 tasak Bourbon vaníliás cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 tasak citromhéj
  • 1 citrom
  • 3 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • szirup:
  • cukor
  • víz
  • 2 citrom leve

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a sóval. Egy másik tálban a cukrot összekeverjük az olvasztott vajjal, a tojásokkal, a vaníliával, a citromhéjjakkal (szárított és reszelt) és a tejszínnel. Elektromos habverővel elkeverjük a nedves hozzávalókat, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket is. Sütőpapírral kibélelt formában, 180 fokon, 45-50 percig sül.
A sziruphoz: a vizet a cukorral összeforraljuk és a citromok levét belefacsarjuk. A forró süteményre rálocsoljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csicsókakrémleves pirított mogyoróval

Forró, téli krémleves, a szokásostól eltérő ízekkel.
Most akkor melyik héjú citromot is vegyem?

Most akkor melyik héjú citromot is vegyem?

A kezeletlen héjú citromok és narancsok már a kapu mögött melegítenek, a kisebb delikátokban egymásra tornyozott rekeszek között egyensúlyozva juthatunk a megszokottól egészen eltérő élményt nyújtó gyümölcsökhöz. A nagy áruházláncok is egyre gyakrabban írják ki a citrusfélék tábláira. De ki mit kezel?
Villámgyors, likőrös poharas tiramisu

Villámgyors, likőrös poharas tiramisu

Vendégváró tiramisu-pohár, melynek csak egy fél órát kell állnia a hűtőben, hogy tökéletes legyen!

Napi ajánlatunk

Top videók

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!

Házi készítésű Bounty szelet eperrel

Ti is szeretitek a Bountyt? Ahogy sok kedvencünket, ezt is el tudjátok otthon készíteni, isteni finom lesz a végeredmény!

Pihe-puha, szaftos és sajtos: ez az egyik legjobb kombináció, ami a kelt tésztával történhet: Óriás pizzás csiga

A látványos csigaformát pedig egyáltalán nem nehéz kialakítani, egy vágás, pár tekerés, és már mehet is a sütőbe!