Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vérnarancs SzezON!

Vérnarancs karamellszósszal
2018. február 26.

Juhúúú, újra vérnarancs! Ez minden évben kisebb ünnep nekem, és mindig úgy érzem, valami igazán különleges kincs van a kezemben. Tavaly ezt a szuper italt mutattam nektek, most pedig valami egészen mást, de ígérem, jó lesz!

Már január vége óta vásárlom a vérnarancsot, de igazán valahogy mostanában sikerült jó darabokat kifognom. Azért nagyon érdekes a dolog, mert csak nagy nehezen hittem el, hogy vérnarancsot veszek, mivel kívül nem voltak éppen pirosak. Na de belül! Szép piros pöttyökkel volt tele, sőt, voltak kifejezetten bordó részei is, az íze pedig selymes, édes, nem túl savas csoda volt. Mintha pont erre a receptre találták volna ki, amit egy másik recepthez pirított fenyőmag ihletett. Nekem ugyanis minden, még a krémes, vagy szószos ételekhez is kell ropogós összetevő is, a fenyőmag pedig pont ilyen, és az íze remekül megy  a narancshoz és a karamellhez is. Így hát adott volt a feladat: gyors, egyszerű, mert persze azonnal kellett, és finom – a legegyszerűbb megoldást választottam, karamellszósz, de vérnarancsos ám!, narancsszeletek, és fenyőmag, viszlát!

Hozzávalók

  • 5 vérnarancs
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek víz
  • 3 ek vaj (kb. 45 g)
  • csipet só
  • 5 dkg pirított fenyőmag

Elkészítés

2 vérnarancs levét facsard ki, és tedd félre. A másik 3 narancs mindkét tetejét vágd le, hogy egyenesen álljon, majd éles késsel hámozd le úgy, hogy a tetejéről az alja felé haladva a hús mentén levágod a héját. Így lehet a legkönnyebben megszabadulni a fehér résztől is.

Közben a cukrot és a vizet egy nagyobb, magas falú lábosban keverd el, majd közepes lángon kezdd el karamellizálni. Ne kevergesd, és a kis cukorkristályokat egy vizes ecsettel törölgesd le a lábos oldaláról. Ha már szép borostyánszínű, vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, a sót, és a narancslevet, majd tedd vissza a tűzre, és addig kevergesd, míg egynemű nem lesz. Hagyd hűlni, és közben szeleteld fel a meghámozott narancsokat. Tálaláshoz tedd a szeleteket egy mélyebb tányérba, önts rá a szószból, és szórd meg fenyőmaggal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fehér, forró és csoki

Fehér, forró és csoki

Fehér forrócsoki az egész családnak
Reggeli pite rohanósoknak (is)

Reggeli pite rohanósoknak (is)

"Kijövök, ránézek a pitére, még nem kész, hajtom a gyerekeket fogat mosni, kész a pite, kiveszem, felöltözöm, nógatom a gyerekeket a férjemmel felváltva, sminkelek, felvágom a pitét, mert már ehető hőfokú, 25 réteg, sárnadrág, kabát, csizma, én is felveszem a kabátom, 3 kézbe egy-egy szelet pite, ajtón ki, viszlát!"
Gyerek- és felnőttbarát hot dog

Gyerek- és felnőttbarát hot dog

Egészen pontosan a hot dog találkozása a serpenyőben sült melegszendviccsel

Napi ajánlatunk

Top videók