Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vegán bolognai spagetti

Egy finoman elkészített bolognai spagetti akár a vegánok kedvence is lehet – természetesen hús nélkül. Parmezán helyett sörélesztővel.
2016. October 18.

Egy finoman elkészített bolognai spagetti akár a vegánok kedvence is lehet – természetesen hús nélkül. Mivel az igazán jó olasz tésztákat a parmezán koronázza meg, így ennek a helyettesítésére most sörélesztőt használunk, amely ízvilágában a sajtra emlékeztet, tápanyagtartalmát tekintve pedig kiemelkedően magas fehérjetartalommal bír, ami fontos szempont a növényi étrendet követők számára.

Hozzávalók

2 személyre
  • 200 g teljes kiőrlésű spagetti
  • 200 g szója granulátum
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 100 g paradicsom
  • ¼ vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • oregano

  • bors
  • 80 g sörélesztő pehely
  • 1 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés

1. A szója granulátumot minimum fél órával a főzés előtt beáztatjuk kétszeres mennyiségű vízbe oreganoval, sóval és borssal. Ezáltal megpuhul, és jobban magába szívja az ízeket.

2. A teljes kiőrlésű tésztát forrásban lévő sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük.

3. A vöröshagymát felaprítjuk, a paradicsomot kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig fokhagymanyomón áttörjük.

4. Felhevített kókuszolajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét és a friss bazsalikomleveleket is.

5. Ezután beleönthetjük a beáztatott szóját és közepes lángon 10 percig forraljuk.

6. A kifőtt tészta tetejére tálaljuk a bolognai ragut, majd megszórjuk sörélesztő pehellyel és friss bazsalikom levéllel.

 

1/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!