Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Variáció bundás kenyérre

Ünnepeljétek Horvát Sárával az amerikai french toast napot!
2018. November 28.

Nemzetenként eltérnek a szokások, így nehéz volt választani, hogy a bundás kenyér ünnepnapjára mégis melyik verzió legyen nálam a befutó. Mivel az állandó lakhelyem most már az Egyesült Államokra módosult, úgy döntöttem, hogy ma nem az amúgy is mindenki által ismert magyaros bundás kenyeret készítem el, hanem inkább a kissé szokatlanabb, édességként fogyasztott amerikait. Könnyen megszerethető változat, remélem, ízleni is fog. A legjobb kalácsból vagy az édeskés, szeletelt szendvicskenyérből készíteni. Boldog bundás kenyér napot!

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • ¼ tk. őrölt szerecsendió
  • 2 ek. cukor
  • 4 ek. vaj
  • 4 tojás
  • 4 ek. tej
  • ½ tk. vanília kivonat
  • 8 szelet kenyér
  • A tálaláshoz: gyümölcsök, juharszirup, vajkockák

Elkészítés

Egy kis tálban összekeverjük a fahéjat, a szerecsendiót és a cukrot.

Egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Egy laposabb tálban összekeverjük a fahéjas keveréket a tojással, a tejjel és a vaníliával, majd belemártjuk a kenyérszeleteket. Oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, melegen tálaljuk.

Nagyon ízletes bogyós gyümölcsökkel, vajjal és juharsziruppal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vichyssoise

Vichyssoise

Sűrű, krémes leves hideg napokra.
3 az 1-ben reggeli

3 az 1-ben reggeli

Sára szuper ötletes reggelit sütött ki nektek hétfőre.
Vaníliás cupcake, mert szeretem

Vaníliás cupcake, mert szeretem

Szerintünk nincs ezzel egyedül Horvát Sára!

Napi ajánlatunk

Top videók