Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vaníliás-fahéjas őszibarackleves

Gyorsan elkészíthető, édes, őszi krémleves
2018. September 14.

A gyümölcslevesek akkor a legfinomabbak, ha sűrűek, krémesek és fűszeresek. Ez az őszibarackleves nálunk augusztusban és szeptemberben nagy kedvenc, vaníliás pudingporral készítem, vaníliamagokkal, valamint fahéjjal ízesítem.

Hozzávalók

2 nagy vagy 4 közepes adaghoz
  • 80 dkg őszibarack
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • méz vagy cukor
  • 1 dl tej
  • fél tasak (főzős) vaníliás pudingpor (2 dkg)
  • kevés dió a tálaláshoz

Elkészítés

Az őszibarackokat megmossuk, héjukat lehúzzuk, majd a gyümölcsöt nagyobb cikkekre vágjuk. Lábasba szórjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a barack megpuhul. Közben ízesítjük a vaníliamagokkal és a fahéjjal. Édesíteni kóstolás után szoktam egy kevés mézzel: finom, édes barackokhoz alig kell egy kis plusz édes íz.

A hideg tejben simára keverjük a pudingport. Kikeverjük egy kevés levessel, majd az egészet a lábasba csorgatjuk. Alacsony lángon, kevergetve még rövid ideig főzzük, amíg krémesre sűrűsödik.

Tálalhatjuk forrón vagy hidegen, a tetejére szórhatunk kevés olajos magot, például diót.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szalonnás stangli

Szalonnás stangli

A pékségekből ismert baconös csavart most házilag.
Őszibarackos morzsasüti

Őszibarackos morzsasüti

Egyszerűen elkészíthető, őszváró desszert.
Juhtúrós-tojásos csirkecombok

Juhtúrós-tojásos csirkecombok

Nálunk örök sztár a töltött csirkecomb. Ez a recept pedig az egyik kedvencünk: finom juhtúrós-tojásos töltelék találkozik a puha csirkecombbal, mindenzt ropogósra sült bacon teszi még ízletesebbé.

Napi ajánlatunk

Top videók