Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Valami egyszerűt vacsorára: Legyezőkrumpli serpenyőben sütve

2017. January 3.

Hozzávalók

6-8 személyre
  • 6-8 kisebb méretű hosszúkás burgonya, amik egyszerre beférnek a serpenyőnkbe
  • 8 evőkanál sózatlan, olvasztott vaj
  • 4 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 4 evőkanál friss zöldfűszer apróra vágva (petrezselyem, rozmaring, kakukkfű, stb.)
  • 4 evőkanál reszelt parmezán
  • só és bors, ízlés szerint

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

2. Dörzsöljük tisztára a burgonyákat, de a héj maradjon rajtuk.

3. Minden krumpli alsó feléből vágjuk le egy vékony szeletet, így talpat képezve nekik.

4. A talpára állítva a burgonyákat, vágjuk be 3 milliméterenként, de alul ne vágjuk át teljesen. Finoman nyissuk szét a krumplikat, de ne törjük el őket.

5. Egy kis tálban keverjük össze a vajat és a fokhagymát, valamint az apróra vágott fűszernövényeket, majd tegyük félre.

6. Ecsettel kenjük be a fokhagymás vajjal egy öntöttvas serpenyő oldalát, alját és a burgonyákat is. A burgonyákat gazdagon kenjük be, a szeletek között is. A vajas keverék 1/3 tartsuk meg a locsolgatáshoz. Tegyük be a krumplikat a serpenyőbe, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

7. Süssük 1 órán keresztül, amíg kívül ropogós, belül pedig puha lesz. 15 percenként locsoljuk meg a fűszeres vajjal.

 

Forrás: food52.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édesburgonyás pásztorpite

Édesburgonyás pásztorpite

Ebben a receptben a plusz csavart az édesburgonya és a fűszerezés jelenti!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!