Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vacsorára egy jó taco?

Nincsenek kőbe vésett szabályai, ezért használjátok kreatívan a spájz maradékait!
2017. október 4.

Amerikában október 4-én az egyik klasszikus street food ételt, a taco-t ünneplik. Én is gyakran készítek itthon, akár vendégeknek, akár gyors vacsorára. Nincsenek kőbe vésett szabályai, ezért használjátok csak kreatívan a spejz maradékait! Ezúttal kétféle hússal készítettem és fajita (tex-mex) fűszerkeverékkel. Taco shell nálunk is beszerezhető a nagyobb szupermarketekben, de ha éppen sehol sem találtok, az sem baj, forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirított tortillalapokkal is szuper finom ételt kreálhattok!

Hozzávalók

8 darabhoz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej mogyoróhagyma
  • 4 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg darált hús (sertés vagy marha)
  • 20 dkg pulyka- vagy csirkemellfilé
  • fajita (tex-mex) fűszerkeverék
  • 15 dkg vörös kidney bab (konzerv)
  • 10 dkg csemegekukorica (konzerv)
  • só (ha még szükséges)
  • 8 db taco shell
  • fél fej lila hagyma
  • 15 dkg paradicsom
  • 1 csokor koriander
  • 1 evőkanál lime-lé (+ lime a tálaláshoz)

Elkészítés

taco1

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, finomra aprított hagymákat párolni kezdjük rajta. Rátesszük először a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra szelt pulyka- vagy csirkemellfilét. Alaposan megszórjuk a fűszerkeverékkel, rázogatva összepirítjuk.

A lecsepegtetett babot és kukoricát is a serpenyőbe tesszük, puhára sütjük a húsokat, és ha szükséges, még sózunk a ragun.

A taco shelleket nyitott felükkel lefelé mikrósütőben átforrósítjuk, majd megtöltjük a húsos raguval. (A hagyományos tortillalapokkal szemben a taco shellek keményebbek, megtartják formájukat.)

A lila hagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, a paradicsomot szintén felkockázzuk, a koriandert felcsíkozzuk. Összeforgatjuk, kevés sóval és lime-lével ízesítjük, majd a töltelékre halmozzuk. Forrón, lime-gerezdekkel körítve tálaljuk. Avokádókrémet vagy fokhagymás tejfölt kínálhatunk mellé, és már indulhat is a taco buli!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!