Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Túróimádók, figyelem! Túró nudli csupa egészséges hozzávalóból

Ez az étel gyakorlatilag átmenet a hagyományos krumplinudli és a túrógombóc között, természetesen csupa egészséges alapanyagból, úgyhogy túróimádók előnyben!
2018. January 4.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 25 dkg zabkorpa
  • 2 db tojás
  • 6 dkg eritrit
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • 1 db citrom
  • porrá őrölt eritrit
  • cukormentes lekvár

Elkészítés

A túrót összekeverjük 15 dkg zabkorpával, a tojásokkal, az eritrittel, a vanília aromával és a citrom reszelt héjával.

Hűtőben legalább egy órát pihentetjük.

Nagyméretű edényben vizet forralunk. A túrós masszából kb. 1 cm átmérőjű hengereket sodrunk, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A forrásban lévő vízbe tesszük őket. Ha feljöttek a víz felszínére, további 2-3 percig főzzük őket, majd leszűrjük.

A maradék zabkorpát egy száraz serpenyőben folyamatos kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. Ebbe forgatjuk a megfőtt nudlikat.

Porrá őrölt eritrittel megszórva, cukormentes lekvárral tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mézeskalács kenyér egészséges hozzávalókból

Mézeskalács kenyér egészséges hozzávalókból

Nálunk ugyan nincs hagyománya, de más nemzetek előszeretettel készítik el nevéhez hűen kalácsként, vagy éppen kenyérként a mézeskalácsot. Ugyanaz a mézes-fűszeres íz világ, csak éppen sokkal laktatóbb, így akár egy téli reggelinek is tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók