Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Török rizspuding

Adásban volt: 2014. december 16.
A recepthez tartozó videó
Török rizspuding, amihez leginkább a birsalmakompót illik, de anélkül is hibátlan desszert.
2015. december 28.

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 7 dkg rizsliszt
  • 1 ek étkezési keményítő
  • csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés

A rizst egy tálban összekeverjük a keményítővel, majd a tej egy részével csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforrósítjuk. A tejet megsózzuk és belekaparjuk a vaníliát és a vaníliás cukrot. Ha a tej felforrt, hozzáadjuk a lisztes keveréket. Folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik, amikor is levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a cukrot, és egy tálba öntjük, majd a kis tálkákba, amikben tálalni szeretnénk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, darált húsos török lepény

A fűszeres, darált húsos lepény vendégvárónak is, de gyorsan elkészülő ebédnek vagy vacsorának is kiváló.
Sült puding eperrel

Sült puding eperrel

A pudingról egy hűvös krém jut eszükbe, és nem egy még melegen kanalazható habkönnyű desszert. Érdemes kipróbálni, mert villámgyorsan elkészül, azonnal fogyasztható és bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Birsalma kompót

Birsalmakompót rizspudingra díszítésként, libamáj mellé plusz ízként.

Napi ajánlatunk

Top videók

Mert hamburger nemcsak hamburgerzsemléből készülhet..

Fetás-csirkés prószaburger, avagy a hagyományos ízek és a mai gasztrotrendek találkozása