Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Török rizspuding

Adásban volt: 2014. december 16.
A recepthez tartozó videó
Török rizspuding, amihez leginkább a birsalmakompót illik, de anélkül is hibátlan desszert.
2015. december 28.

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 7 dkg rizsliszt
  • 1 ek étkezési keményítő
  • csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés

A rizst egy tálban összekeverjük a keményítővel, majd a tej egy részével csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforrósítjuk. A tejet megsózzuk és belekaparjuk a vaníliát és a vaníliás cukrot. Ha a tej felforrt, hozzáadjuk a lisztes keveréket. Folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik, amikor is levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a cukrot, és egy tálba öntjük, majd a kis tálkákba, amikben tálalni szeretnénk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, darált húsos török lepény

A fűszeres, darált húsos lepény vendégvárónak is, de gyorsan elkészülő ebédnek vagy vacsorának is kiváló.
Sült puding eperrel

Sült puding eperrel

A pudingról egy hűvös krém jut eszükbe, és nem egy még melegen kanalazható habkönnyű desszert. Érdemes kipróbálni, mert villámgyorsan elkészül, azonnal fogyasztható és bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!