Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tonhal fasírt

Sokan nem tudják, de az omega 3 zsírsavak a szervezetre gyakorolt számos egészséges hatásuk mellett a jó kedv fenntartásáért is felelnek, ezért érdemes heti több alkalommal halat fogyasztani, pl. tonhal formájában.
2018. április 21.

Hozzávalók

4 darabhoz
  • 1 ek kókuszolaj
  • 20 g vöröshagyma
  • 30 g teljes kiőrlésű kenyér
  • 2 db tonhal konzerv sós lében
  • 20 g mustár
  • friss petrezselyem
  • 1 db tojás
  • ½ citrom
  • 1 tk himalája só
  • natúr joghurt
  • szárított medvehagyma

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

A vöröshagymát finomra aprítjuk, majd kókuszolajon megdinszteljük.

A kenyeret vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Összekeverjük a dinsztelt hagymával, a lecsepegtetett tonhallal, a mustárral, felaprított petrezselyemmel és a tojással. Belefacsarjuk egy fél citrom levét és megsózzuk. Az összekevert hozzávalókból 4 db pogácsát formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.

Az előmelegített sütőbe tesszük és 15 perc alatt készre sütjük. Natúr joghurttal leöntve, metélőhagymával megszórja tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldfűszeres krumplisaláta

Zöldfűszeres krumplisaláta

Sokak kedvencét, a rántott hús mellé szinte elengedhetetlen krumplisalátát zsírszegényebb változatban készítettem el, amelyben az íz élményt a zöldfűszerek adják a majonéz helyett.
Vöröslencse bolognai

Vöröslencse bolognai

Egy újabb isteni, növényi fehérjékben gazdag tésztaétel, a ritkán használt vöröslencse felhasználásával.
Epres panna cotta

Epres panna cotta

Az olaszok egyik kedvenc édessége a panna cotta, ami egy nagyon könnyű, bármikor fogyasztható desszert és természetesen elkészíthető diéta barát verzióban is.

Napi ajánlatunk

Top videók