Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A töltött patisszon egészséges és húsmentes változata

Íme egy egyszerű alapanyag egyáltalán nem hétköznapi felhasználása

A patisszon vagy csillagtök egy késő nyári tökfajta, amit fiatalon leginkább savanyúságnak készítenek el, de a nagyobb zöldséget semleges ízének köszönhetően sokféle ételhez felhasználhatjuk. Egyszerű és ötletes étel például a töltött patisszon, amit ízlés szerint bármilyen gabonafélék és zöldségek keverékével, vagy akár hússal is megtölthetünk.

Hozzávalók

  • 1 db patisszon
  • 60 g köles
  • 50 g feta sajt
  • 1 db paradicsom
  • 30 g aszalt paradicsom
  • 50 g cukkini
  • 50 g csiperkegomba
  • zsírszegény trappista sajt
  • sómentes ételízesítő
  • himalája só
  • 10 g kókuszolaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

A patisszont megmossuk, vékonyan meghámozzuk, majd a felső egyharmadánál levágjuk a „kalapját”. Kanál segítségével kikanalazzuk a magvas belső részét. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 10 perc alatt elősütjük.

A kölest háromszoros mennyiségű vízben, ételízesítővel és sóval ízesítve puhára főzzük.

A paradicsomot, aszalt paradicsomot, cukkinit és gombát felaprítjuk, majd kókuszolajjal kikent serpenyőben 5 perc alatt megpirítjuk. Ezután összekeverjük a puhára főtt kölessel, és hozzáadjuk a felkockázott fetasajtot is. A tölteléket a patisszon belsejébe kanalazzuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd további 10 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és megpirul a tetején.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Málnakrémes kókusztekercs egészségesen

Málnakrémes kókusztekercs egészségesen

A Facebook live főzőiskola 3. receptje
Egyszerű és gyors almás párnácska egészséges hozzávalókból

Egyszerű és gyors almás párnácska egészséges hozzávalókból

Július 5. egy amerikai édesség, az „apple turnover” világnapja. Ez magyarra talán almás táska vagy almás párnaként fordítható, és egy szuper egyszerű, almás piteszerű sütemény, amihez egy darab tésztára almás tölteléket teszünk, kettéhajtjuk, lezárjuk és megsütjük.
Citromos-ricottás palacsintatorony

Citromos-ricottás palacsintatorony

Káprázatos reggeli, egy kis olasz csavarral

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!