Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött káposzta ,,Bözsike néni módra''

Adásban volt: 2017. December 15.
A recepthez tartozó videó
2017. December 15.

Hozzávalók

  • 30 db savanyú káposzta levél (közepes)
  • 35 dkg savanyú káposzta
  • 80 g zsír
  • 3-4l alaplé
  • 5 dl tejföl
  • friss kapor
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg darált sertés dagadó
  • 20 dkg darált borjú vagy marhahús (fartő, vastag lapocka)
  • 20 dkg füstölt szalonna 200g
  • 30 dkg füstölt sonka vagy tarja
  • 5 g frissen őrölt bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 30 g pirospaprika
  • 1 tk morzsolt majoránna kb
  • 1 mk borsikafű
  • 15-20 dkg rizs

Elkészítés

1. A savanyú káposzta leveleket rövid ideig vízbe áztatjuk, majd kivágjuk az ereit.

2. A töltelékhez összekeverjük a kétféle darált húst az apróra vágott füstölt szalonna felével, a másik felét egy serpenyőben lepirítjuk és abban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Majd ezt is a töltelékhez adjuk. Ízesítjük majoránnával, pirospaprikával, borssal, borsikafűvel és az apróra vágott fokhagymával, majd sózzuk. Hozzáadjuk a megfőzött rizst is.

3. A káposzta leveleket megtöltjük a töltelékkel.

4. Egy nagyobb lábas aljára teszünk zsiradékot, rá a savanyú káposztából egy keveset, rétegezzük rá a tölteléket, közé tesszük a nagyobb kockákra vágott tarját. Felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, hogy ellepje, majd a tetejét befedjük káposzta levelekkel. Addig főzzük, amíg megpuhul. (min.1 óra). Tejföllel és friss kaporral tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Egreses, kapros nyári káposztafőzelék

Egreses, kapros nyári káposztafőzelék

Igazi nyári, kicsit savanykás, édes, az egrestől gyümölcsösen könnyű káposztafőzelék, a forró napokra hidegen ajánljuk.

Napi ajánlatunk

Top videók