Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött kagylótészta

A tészta világnapjára
2018. October 25.

A tészta világnapjára különlegesebb formájú tésztát választottam: a nagy méretű, tölthető
kagylótésztát. Ezúttal előételként tálaltam, főételhez egyszerűen duplázzátok meg a
mennyiségeket!

Hozzávalók

4 személyre
  • 12 db kagylótészta

  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg hámozott, aprított paradicsom
  • 10-12 bazsalikomlevél + a díszítéshez
  • pár levélke oregano
  • 1 kis ág kakukkfű lecsipkedett levelei
  • 25 dkg növény olajban eltett tonhal
  • 25 dkg lecsepegtetett csemegekukorica
  • pár csepp citromlé
  • 1 gömb (10 dkg) mozzarella

Elkészítés

A kagylótésztát bő, enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, majd félretesszük hűlni.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rászórjuk a megpucolt, finomra vágott fokhagymát,
majd jöhet rá a paradicsom, só és az összes fűszer. Pár perc alatt összefőzzük, majd egy
közepes méretű sütőtál aljába kanalazzuk.
A tonhalat villával összetörjük, hozzákeverjük a kukoricát, kevés sót és a citromlevet.
Megtöltjük a kagylótésztákat, nyitott felükkel felfelé a sütőtálba sorakoztatjuk. Tetejükre
lecsepegtetett mozzarellát morzsolunk. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percet
sütjük, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Osztrák sajtos nokedli Ammerländer Tilsiter sajttal

Osztrák sajtos nokedli Ammerländer Tilsiter sajttal

Az osztrákok kedvenc „síelős” fogásának megkóstolásához nem kell feltétlenül ellátogatnunk egy hegyi hüttébe. Laktató, finom ételt készíthetünk a hideg napokra, ha megfelelő sajtot választunk hozzá, és a vajban pirított hagymát se hagyjuk le a tetejéről!
Zsályás sütőtökpalacsinta

Zsályás sütőtökpalacsinta

A sütőtök a zsályával remek párost alkot.
Aussie Cheese Fries

Aussie Cheese Fries

Az ausztrál sajtos sült burgonya.

Napi ajánlatunk

Top videók