Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött csokis keksz

Adásban volt: 2013. október 31.
A recepthez tartozó videó
A gyerekeket is nyugodtan bevonhatjuk a kekszek összeillesztésébe, miután megsütöttük a csokikorongokat. Kellemes későőszi délután együtt, a konyhában.
2015. november 18.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg Holland kakaópor
  • szódabikarbóna

  • 6 dkg vaj
  • 15 dkg barnacukor
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 12,5 dkg krémsajt
  • 12,5 dkg puha vaj
  • porcukor
  • 10 dkg sült sütőtök
  • fahéj
  • szerecsendió

Elkészítés

A liszttel elkeverjük a kakaóport, a szódabikarbónát és a nádcukrot. Adunk hozzá olvasztott vajat, egy egész tojást, és egy csipet sót. Majd elkezdjük kikeverni a tésztát, először csak a tej egy részével, majd folyamatosan adagoljuk, hogy végül egy sűrű, de folyékony masszát kapjunk. Teáskanállal egy sütőpapírral borított sütőlapra kis korongokat szaggatunk. Nem szabad túl nagyokat és maradjon is köztük hely, mert sütés közben kicsit megnőnek. 180 C fokos sütőben 8-10 perc alatt légkeveréssel megsütjük a kekszeket. A töltelékhez szobahőmérsékletű krémsajtot és vajat kikeverünk, porcukorral édesítjük. Hozzákeverjük a sütőtök pürét, és a krémet fahéjjal és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. 10 percre betesszük a hűtőbe, hogy visszadermedjen. Majd a teljesen kihűlt kekszeket megtöltjük a krémmel (két darabot “összeragasztunk” vele).

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Töltött csokis keksz

A gyerekeket is nyugodtan bevonhatjuk a kekszek összeillesztésébe, miután megsütöttük a csokikorongokat. Kellemes későőszi délután együtt, a konyhában.

Napi ajánlatunk

Top videók

5 szuper ötlet a jégkockatartók hasznosítására

Nyáron talán mindenki hűtőszekrényében lapul egy-két folyamatosan feltöltött jégkockatartó, hogy bármikor hűsíthessük magunkat jeges italokkal. Szilikonból sokféle jópofa formában beszerezhetjük, és nemcsak jégkocka gyártáshoz használhatjuk! Íme pár további ötlet.