Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött csokis keksz

Adásban volt: 2013. október 31.
A recepthez tartozó videó
A gyerekeket is nyugodtan bevonhatjuk a kekszek összeillesztésébe, miután megsütöttük a csokikorongokat. Kellemes későőszi délután együtt, a konyhában.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg Holland kakaópor
  • szódabikarbóna

  • 6 dkg vaj
  • 15 dkg barnacukor
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 12,5 dkg krémsajt
  • 12,5 dkg puha vaj
  • porcukor
  • 10 dkg sült sütőtök
  • fahéj
  • szerecsendió

Elkészítés

A liszttel elkeverjük a kakaóport, a szódabikarbónát és a nádcukrot. Adunk hozzá olvasztott vajat, egy egész tojást, és egy csipet sót. Majd elkezdjük kikeverni a tésztát, először csak a tej egy részével, majd folyamatosan adagoljuk, hogy végül egy sűrű, de folyékony masszát kapjunk. Teáskanállal egy sütőpapírral borított sütőlapra kis korongokat szaggatunk. Nem szabad túl nagyokat és maradjon is köztük hely, mert sütés közben kicsit megnőnek. 180 C fokos sütőben 8-10 perc alatt légkeveréssel megsütjük a kekszeket. A töltelékhez szobahőmérsékletű krémsajtot és vajat kikeverünk, porcukorral édesítjük. Hozzákeverjük a sütőtök pürét, és a krémet fahéjjal és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. 10 percre betesszük a hűtőbe, hogy visszadermedjen. Majd a teljesen kihűlt kekszeket megtöltjük a krémmel (két darabot “összeragasztunk” vele).

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Töltött csokis keksz

A gyerekeket is nyugodtan bevonhatjuk a kekszek összeillesztésébe, miután megsütöttük a csokikorongokat. Kellemes későőszi délután együtt, a konyhában.

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!